Perch - descriere, dietă, pescuit

Păstrăvul este unul dintre cele mai frecvente pești de pradă în corpurile de apă rusești de apă dulce, care face parte din familia bibanului și de tipul bibanului. Această bandă care trăiește în turme este foarte lacomă: poate mânca aproape orice se întâmplă, precum și canibalismul.

De asemenea, bibanul este un obiect popular de pescuit amator. Despre obiceiurile acestui pește, descrierea bibanului, modelele comportamentale, dieta și pescuitul peștelui citiți în acest articol.

Descrierea descrierii

Perch este imposibil să nu știi, pentru că are o serie de caracteristici caracteristice și un aspect memorabil.

apariție

Acest corp de pește este comprimat din lateral. Este destul de înaltă și acoperită cu cântare. Persoanele mari de pește râu au o spate în spate și un cap mare.

Peștele dungat are vârfuri ascuțite și raze spinoase ale aripilor, ale căror fotografii sunt extrem de dureroase.

Culoarea bibanului depinde în mod direct de apa în care locuiesc. Deci, biban, obișnuit în apă limpede, sunt mai ușoare decât omologii lor, care trăiesc în lacuri pădure cu apă întunecată. Iar persoanele care locuiesc în rezervoarele cu apă de reacție foarte acidă au de obicei o culoare galben-albă.

Pe părțile laterale ale acestui pește există linii negre caracteristice, largi, care traversează corpul. De obicei, astfel de trupe sunt de la cinci la nouă.

Ochii bibanului sunt portocalii, aripioarele sunt roșii, cu excepția dorsalului (ele sunt mai puțin luminoase: gri și galben-verzui).

Ca regulă, bibanul crește foarte încet și, foarte rar, poate ajunge la o masă de maximum patru până la cinci kilograme. Aceste exemplare, de regulă, trăiesc în partea de jos și sunt citite ca trofee.

În mod obișnuit, pescarii disting următoarele specii de râu:

Cum să prind mai mulți pești?

  • minke este puțin adâncă, care ajunge la o masă de până la 150 de grame. Îi place să se ascundă în tufișuri; în apropierea țărmului.
  • cocoșul care trăiește în apele profunde și găurile profunde ale rezervoarelor. Printre astfel de "balene" și puteți găsi un exemplu trofeu.

habitat

După cum sa menționat mai sus, acest pește este foarte comun. Bibanul de apă dulce poate fi găsit în diferite râuri, atât mici cât și mari, precum și în ape în picioare și care curg.

Baldachinul trăiește în apă de mică adâncime, în alge, tufișuri de trestie în apropierea țărmului, în găuri, albii râurilor, precum și în locuri unde arbuști și arbori se înclină peste suprafața apei.

Acest pește școlar are obiceiul de a se deplasa într-un iaz pe distanțe lungi atunci când urmărește o pradă.

care depune icre

De regulă, acest pește atinge vârsta sexuală în al treilea an de viață, când lungimea corpului său atinge zece centimetri.

În diferite regiuni ale țării noastre, perioada de reproducere a copacilor este diferită. Deci, în regiunile de sud se întâmplă la sfârșitul iernii, iar în regiunile părului mediu al Rusiei - la mijlocul primăverii. În nord, bibanul începe să se înmulțească în luna mai.

Funcții de comportament

Perch este voracious și poate să pună pe aproape orice se întâlnește în drum.

Acesta este un pește de școală care preferă să rămână în apele de mică adâncime și zonele înverzite ale corpurilor de apă sau în bazinele și crângurile adânci, unde există o mulțime de stânci.

Perch este de obicei mai activă dimineața și seara și este foarte mobilă.

Ce mănâncă bibanul?

Dieta perch include:

După ce au prins 271 kg de pești, braconierii nu au fost pedepsiți!

În timpul interogatoriului, pescarii reținuți au dezvăluit numele de momeală secretă.

  • zooplancton
  • insecte larve,
  • viermi,
  • crustacee,
  • alte icre de pește,
  • pești mici și animale tinere.

În general, bibanul este unul dintre cei mai vrajitori și nediscriminatori în a mânca peștii rătăciți. Poate să mănânce orice în iaz.

Prăjiturile de biban care tocmai au ieșit din icre se hrănesc cu insecte și crustacee mici pe fund.

Grupatorii, care au crescut în timpul verii, vânează în apropierea țărmului pentru reprezentanții mici ai altor specii de pești: tulpina superioară sau rosa.

La rândul lor, adulții preferă să vâneze pentru stickleback, sau minnow, de asemenea. gobi, rufe, sumbre. Adesea, bibanul tânăr, bâta albă sau crapul crucian, precum și broaștele și racii, sunt pradă de biban mare.

De asemenea, uneori în stomacul acestui pește sunt pietrele și algele. Oamenii de știință cred că au nevoie de gălbenuș pentru a îmbunătăți procesul de digestie.

Pescuitul peștelui de apă dulce pe râuri și lacuri

Cele mai bune locuri pentru a prinde

Acest pește ar trebui să fie căutat în apropierea copacilor inundați, la buștenii care se află în partea de jos, precum și la pietre mari, în piscine și gropi. De asemenea, bibanul iubește locurile în care există vegetație abundentă, unde există baraje sau coridoare.

De regulă, nu este dificil să găsești o gălbui. Deci, în timpul pescuitului de iarnă, puteți observa cum o școală a acestui pește se uită la mormyshka. În vara, plimbă o prăjitură, astfel încât el sări din apă. În plus, locul unde se găsesc găluște poate fi determinat de prezența unui pescăruș.

Biblia poate fi găsită și destul de repede cu ajutorul unui sonor ecou.

Combate, momeală, momeală

Ce abordare, momeală și momeală vor ajuta pescarul în căutarea "dungilor"? Prezentăm o scurtă prezentare generală.

În timpul iernii pentru prinderea cocoșului:

  • mormyshkas (de exemplu: diavoli, uralochki, capre, nimfe și altele,
  • rotative,
  • balancers,
  • iarna plutitoare.

În timpul verii, iarna, toamna, în apă deschisă, este mai bine să prindeți cu ajutorul:

  • filare,
  • „Guma de mestecat“
  • flăcări de pescuit
  • alimentator,
  • bare de pescuit de fund.

Bovine captura pește, de exemplu:

  • (de exemplu, minnows sau alte pește),
  • carne de pește.

Cu toate acestea, puteți să-l prindeți cu ajutorul unui pescuit non-stop:

  • pe capete de jig,
  • o varietate de momeală silicon moale,
  • rotative,
  • wobblers,
  • balancers.

Ca o momeală în vara perfect se va aborda:

În timpul iernii, în conformitate cu pescarii, un "sandwich" făcut dintr-o vierme de sânge și o larvă de molii de brusture este potrivit pentru capturarea bibanului.

Prikormki, în funcție de pescari, se potrivesc diferite, inclusiv biscuiti, în cazul în care puteți adăuga aroma.

Și unii pescari-meșteșugari în timpul iernii de pescuit în timpul iernii pentru a atrage "stripes" a face așa-numitele "TV". Ei au alergat în direct într-o cutie de 800 de grame, deasupra căruia au pus un capac. Pe ea, prin gaura se trece un fir conectat la LED sau un bec mic. Pentru etanșarea joncțiunii se folosește plastilina și ca sursă de energie este utilizată o baterie de dimensiune "A" în formă rotundă.

Sârmă a băncii cade la fund, lumina se aprinde. Văzând de lumină și se prăjește departe, înoată „balene“ și încearcă să atace, nu a putut obține RFI începe svirepet și cu nerăbdare papură la trolling pescar sau proffered de pescuit.

Acum doar mă mușcă!

Acest crap prins cu un activator de mușcături. Acum nu se mai întoarce acasă fără pește! A venit timpul să vă garantați captura. Cel mai bun an activator de ani! Realizat în Italia.

biban

Peștele de cenuscă aparține familiei de biban, în clasificarea internațională se numește Perca fluviatilis. Corpul bibanului în înălțime este de 1/3 din lungimea corpului și, prin urmare, pare masiv, în special la persoane mari, dar în același timp este comprimat de ambele părți. Peștii mari au o cocoșă pe spate.

Culoarea caroseriei

Pestele de pește este greu de confundat cu orice alt pește datorită culorii sale dungate pronunțate. Culoarea caroseriei depinde de habitatul peștilor. Partea din spate a gălbui este verde închis și, în unele cazuri, aproape de negru, laturile sunt mai ușoare de câteva tonuri și au nuanțe galben-verzui cu dungi transversale întunecate de-a lungul întregului corp. Numărul de benzi depinde de condițiile de habitat al găurii și variază de la 5 la 9. Pântecele este ușor cu nuanță galbenă. Combinația dintre diferite culori și nuanțele lor, pe lângă ochi portocalii, îi conferă aspectului un aspect deosebit, spre deosebire de orice alt pește.

Rezervoarele deschise cu fundul luminos, cu lumină slabă și cu nisipul fac culoarea luminii, iar dungile de pe părțile laterale devin neclar și inconsecvente. Rezervoarele închise, cu fundul noroios și murdar, în care puțină lumină pătrunde sub apă, fac culoarea închisă întunecată cu dungi pronunțate pe laturi și o burtă ușoară. Cu o creștere a mărimii peștilor în astfel de corpuri de apă, culoarea sa se poate apropia de tonuri gri-verde-negru.

La minori, astfel de contraste în colorare nu sunt foarte observabile, dar cu vârsta se manifestă pe deplin. De asemenea, în timpul reproducerii, culoarea bibanului devine saturată.

scară

Balanța câinelui nu este foarte mare, dar foarte des localizată pe corpul peștilor, din cauza căreia este foarte densă. În cea mai lungă linie sunt 54-68

Aripioare dorsale

Pe partea din spate a cenusii aproape unul de celălalt sunt două aripioare. Prima fină din cap este mai mare și mai lungă decât cealaltă, are o culoare gri-verde cu un punct negru, caracteristică acestui tip de pește. Aripile constau în 13-16 procese în formă de raze osoase, toate greu și ascuțite, spre deosebire de a doua aripă dorsală. Se compune din 12-15 raze, din care doar 1-2 sunt solide, restul sunt moi.

Aripi pectorale și anale

Aripile pectorale ale bibanului sunt strălucitoare în comparație cu dorsalul, aripioarele pectorale sunt galbene, iar aripioarele anale sunt roșu-galbene, constând în 8-10 procese radiale, dintre care 1-2 sunt brute.

Capul și dinții

Capul unui biban este de dimensiuni medii, dacă nu mic, în comparație cu corpul. În gură în mai multe rânduri, dinții de peri sunt situați pe cer și maxilarul însuși, prin urmare, care intră în gura bibelui, victima nu are practic nici o șansă de a scăpa. Iar vârfurile de pe gloanțe servesc drept protecție împotriva prădătorilor care, cel puțin odată, au prins acest pește știind cât de ascuțiți sunt și pot lăsa cu ușurință o tăietură profundă pe piele.

Descrierea generală a pensiunii

Perch poate fi atribuită peștelui sedentar, toate mișcările apar în rezervorul în care trăiește. În grupul de vară grupurile de oameni mici și mijlocii se adună în turme și își petrec cea mai mare parte a timpului în apă puțin adâncă, în ieșiri, cu alte cuvinte, în locuri liniștite. Mai aproape de iarnă, turmele se deplasează în adâncuri în căutare de alimente după un alt pește, care se grăbește acolo pentru iarnă. Cu cât individul este mai mare, cu atât mai adânc merge la iarnă în piscine și gropi.

Pentru a răspunde la întrebarea: cât de mare ajunge un pește de pește, este să înțelegeți că există două subspecii de biban în rezervoarele regiunii Ural:

Iarbă sau, așa cum se mai numește, se numește și biban mic - în creștere lentă. Din numele este clar că crește lent și că până în al treilea an de viață cântărește nu mai mult de 30 de grame, cu toate acestea, în ciuda dimensiunii sale, este matură și reproductibilă. Greutatea maximă a acestei fețe de subtip nu depășește 70 de grame.

Adâncul de mare, dimpotrivă, se dezvoltă rapid în dimensiune, motiv pentru care se numește creștere rapidă. Culoarea acestei specii este mai întunecată, iar rata de creștere este în mare măsură determinată de condițiile de habitat din rezervor, de puritatea apei, de alimentația, de disponibilitatea locurilor potrivite pentru a trăi. O astfel de coadă trăiește în părțile deschise ale rezervorului și atinge o greutate de 80-100 grame până în al treilea an de viață, în anii următori creșterea în greutate variază de la 50 la 80 de grame în funcție de aprovizionarea cu alimente.

Dimensiunile medii și cele mai comune ale bibanului pentru regiunea Ural sunt de 150-300 de grame, cu toate acestea, există specimene cântărind până la 3 kg și 50 cm lungime. Probabilitatea de prindere a gălbilor mari este mult mai mare în lacurile mari, cum ar fi: Baikal, Onega, Chudskoye Brosura a fost prinsă în 4,8 kg și 54 cm în lungime. În ciuda greutății sale mari, ele nu au o lungime lungă datorită faptului că bibanul creste în sus și ajunge la 27 cm, formând o groapă pronunțată. Durata de viață a unor astfel de giganți nu depășește 15-18 ani, dar este cunoscută situația de capturare a bibanului de 24 de ani.

Abilitatea de a reproduce prădătorul cu dungi dobândește cu 2-3 ani la bărbați și 3-4 ani la femele. Creșterea de peșteră se produce la sfârșitul lunii aprilie, începutul lunii mai, când temperatura apei ajunge la 7-15 grade, de obicei, imediat după înmulțirea știucului. Principalul factor pentru stabilirea ouălor este factorul de temperatură al apei. În regiunile nordice, perioada de reproducere este mai târziu în mai - iunie, iar în cele sudice, mai devreme de februarie - aprilie, de îndată ce apa se încălzește până la +8 grade.

Caviarul este depozitat într-o lingură, pe pietre și alte vegetații, sau pur și simplu la fundul unui rezervor. Cocoașul de caviar are o formă gelatinoasă sub forma unui tub cu o structură celulară, pe fiecare margine de care există 2-3 ouă. Dimensiunea ouălor nu depășește 4 mm în diametru, iar conținutul oului este o picătură de grăsime.

Poziționarea unui vițel arată ca o panglică de dantelă, a cărei mărime depinde de vârsta femelei și poate varia de la 12 cm la persoane mici până la un metru în lungime și chiar mai mult.

De-a lungul timpului, bibanul poate face mai multe gheare de dimensiuni diferite în locuri diferite. Bibanul provine o dată pe an. În timpul perioadei de reproducere, acesta poate migra, dar numai ușor, de exemplu, dacă rezervorul este mare, peștele se poate deplasa de la o bancă la alta sau poate coborî de la malul râului la sursa sa.

Atunci când se scoate din ouă, se prăjește pe plancton, după care, pe măsură ce cresc, se îndreaptă către locuitorii mici ai nevertebratelor din corpurile de apă și apoi se hrănesc cu pești mici, inclusiv cu semenii lor.

Habitatul habitat depinde de rezervorul în care trăiește. Cea mai mare parte a vieții pe care o petrece nu este departe de fund, într-o iarbă mică, arbuști mici, în apropierea unor obstacole artificiale sau naturale (bolovani, piloți, poduri etc.), prădătorul nu petrece suficient timp în albia râului, unde există o mulțime de aprovizionare cu alimente. Pe halde se găsesc puțuri de gălbenușuri mici în locuri în care există o creștere accentuată a adâncimii.

Fluxul rapid pe râuri nu este pentru biban, iar pajiștile și bancurile de nisip nu-i plac prădătorii dungi. În rezervoare cu apă stagnantă, lacuri, iazuri, această specie de pește este păstrată în turme de indivizi de aceeași dimensiune, lângă vegetație. Pe frunze superficiale pentru mâncare pentru a mânca prăjituri sau nevertebrate mici.

Timpul anului își face propriile ajustări la habitatul cocoșului. Odată cu debutul toamnei și răcirea apei, turmele de prăjit se prăvălesc în adâncuri în locurile de pante de fund, în astfel de locuri crește o vegetație mică, în care prăjiți pește de pește de crap, servind ca hrană pentru prădători, mănâncă peștele care câștigă rezerve de grăsime pentru iernare. În perioada toamnei, cel mai adesea se poate observa un astfel de fenomen ca "ceainicul".

Acest lucru se întâmplă atunci când un număr mare de găluște înconjoară o turmă de prăjit și o forțează să se ridice la suprafață, unde își organizează sărbătoarea. Uneori, peștele mic se ridică în straturile superioare pentru a se adăposti în soare înainte de iernare, care servește și ca pradă pentru prădător.

Baza rației este reprezentată de pești de dimensiuni medii de până la 6-8 cm lungime, iar ocazional până la 12 cm sunt achiziționați de prădători mari dungi. În timpul perioadei de dezghețare a zăpezii, aceasta se hrănește numai cu viermi și cu unele specii de alge. În sezonul cald, vânează în principal pești, fără a-și disprețui nici măcar rudele. Iubește racii și crustaceele mici și nevertebratele. Speciile de pești care trăiesc în apropierea vegetației în aer liber devin o victimă a bibanului.

Cel mai adesea nu devine victimă roaba și peștii din familia crapului sub vârsta de 1,5 ani, deoarece la această vârstă este mai puțin agilă și nu știe să înoate repede, ceea ce o face victima. Ratiunea bibanului include si alte specii de peste care locuiesc cu el in cartier: minnow, minnow, whitefish, char. Canibalismul, caracteristic bibanului, este un fel de mecanism de protecție pentru reproducerea necontrolată a acestei specii de pești, oferind astfel șanse de dezvoltare altor locuitori ai rezervoarelor.

Bibanul este extrem de voros și stupid, poate umple burta într-o asemenea măsură încât cozile de pește care nu se încadrează în stomac pot să iasă din gât. Această vorocitate și insatisfacție joacă cu el o glumă crudă și stârnește dragostea multor pescari, deoarece mușcătura lui se produce practic pe tot parcursul anului. Zece luni pe an, el înghite tot ce se mișcă și este mai puțin comestibil.

Exploatarea din caviar, prăjina cojiței coboară spre straturile inferioare ale apei la o adâncime de 1,5 metri, unde este satisfăcută de diverse insecte. În procesul de creștere, bibanul este bătut în turme, numărul cărora poate ajunge până la 100 mii de cozi. Punga vorace vânează în mod activ roach și diverși membri ai familiei crapului. O astfel de acumulare mare de pește atrage pescăruși și alte păsări, astfel încât în ​​turmele de oiță mici pot fi identificate de păsările care circulă peste părți mici ale rezervorului.

Până la sfîrșitul lunii decembrie, activitatea bibanului scade, și se situează treptat aproape până la sfârșitul lunii februarie. Apetitul se trezește odată cu apropierea primăverii și o creștere a temperaturii mediului în care, în această perioadă, alimentele sunt servite de mormysh, bokoplavy, sânge de sânge. Umflarea burta, gălbenușul se pregătește pentru reproducere.

Obiceiurile de biban sunt în mare măsură dependente de habitat. Pe râuri, boboci concura: stiuca, burbot, biban. Prin urmare, bibanul poate domina doar peste roach și alte pești "pașnici". Datorită debitului fluviului, este în mișcare constantă în căutarea hranei, ca urmare a faptului că musculatura râului este adesea mai activă decât mușcătura în apă liniștită, iar mărimea prădătorului cu dungi ajunge la trofeu. Pe râuri, gălbenușul are loc în bazine sau în zone cu curgere inversă, unde diferitele pești mici preferă să hrănească hrana ca și hrana. Pe râuri, bibanul conduce adesea un stil de viață retras sau în turme mici de până la o duzină de cozi, aceasta se datorează concurenței pentru alimente.

Liniile umbrite ale râurilor sunt cele mai bune locuri pentru biban, nu se tem de apele de mică adâncime cu vegetație extinsă.

Cea mai activă biciură pe râu este ziua și noaptea. În timpul nopții, există mai multe șanse de a prinde specimene de trofee, dar în timpul zilei el este agresiv și adesea împinge peștele în apă puțin adâncă și chiar pe țărm.

În stagnarea apei, obiceiurile de biban variază într-o oarecare măsură, preferă să rămână în turmă. Un sentiment de turmă ajută la vânătoarea colectivă a peștilor albi, înconjurați-o, prin care îi lipsesc spațiul de evadare și se fac o sărbătoare pentru ei înșiși.

În timp ce pe râuri, bibanul concurează în mod constant cu bușteni și știucă pentru locuri promițătoare, se simte bine în iazuri. În stagnarea apei de la bordură, activitatea începe de la dimineața devreme până la prânz, când soarele se află la început, începe să se ascundă în locuri umbroase și la adâncimi. În iazurile din timpul zilei, bibanul se mișcă foarte mult în căutarea hranei, deci nu se poate spune că dacă l-ați prins ieri în acest loc, astăzi vă va aștepta aici.

biban

Păstrăvul este un pește din familia copacilor. Corpul bibanului este alungit, moderat comprimat din lateral. Este acoperit cu cântare mici, bine fixate, ale căror margini au spini. Pe obraji există scale. Gura este largă, există mai multe rânduri de dinți în formă de peri pe oasele cavității bucale. Pe marginea posterioară a capacelor de grilă sunt amplasate vârfuri ascuțite. Prima aripă dorsală are doar raze spinoase, în al doilea - ele sunt în mare parte moi. Aripile ventrale au, de asemenea, raze spinoase. Linia laterală este plină. Culoarea caroseriei este verde-galben cu dungi transversale întunecate. Spatele este verde închis, burta este albă. Colț roșu albastru-roșu, cu un pată neagră pe membrana dintre ultimele două raze. Aripă dorsală fină galben-verzui. Aripi pectorale galben-roșu, abdominale, anale și caudale - roșu strălucitor.

Stinghiul poate ajunge la o lungime de până la 40 cm și poate cântări până la 2 kg sau mai mult.

Păstrăvul se menține pe țărmuri îngroșate cu tufișuri pe un curent mic sau în golfuri, pe furișuri, precum și în apropierea tuturor tipurilor de structuri (grămezi, poduri etc.) în albia râului. Orașele sale se găsesc în apropierea unor bănci abrupte, unde există locuri aglomerate, vegetație rară atât pe mal și în apă. El evită părți ale râurilor cu flux rapid, rapiduri, mici nisipoase sau stâncoase. Bibanul se află la o anumită distanță de fund. În lacuri, se află lângă vegetația acvatică, uneori printre pădurile rare. În apă puțin adâncă iese rareori.

Când apa este încălzită la o temperatură de 7-12 ° C, copacul trece la reproducere, observată de obicei în ultimele zile ale lunii martie și aprilie. Pentru reproducere, el se adună în turme. La începutul perioadei de reproducere, bărbații domină pe terenurile de reproducere, care în acest moment pot fi de două până la trei ori mai mari decât femelele. Fecunditatea de la 12 mii la 300 mii de ouă.

În ciuda carnii gustoase, mulți oameni nu-și plac perchiul râului din cauza razelor spinoase și a vârfurilor spinoase, precum și din cauza scalelor dense greu de curățat. Datorită problemelor legate de curățarea cântarelor, uneori gălbenușul este gătit în formă neimpresionată (numai cu îndepărtarea organelor interne). Pentru a îmbunătăți curățarea, cântarele de pește se scufundă timp de 1-2 secunde în apă fiartă. Mănuși de cauciuc sunt folosite pentru a evita tăieturile și prăjiturile prin spirale și aripioare. Înainte de sărare, branhiile și prima aripioară dorsală sunt îndepărtate de pe cochilie.

Proprietăți utile ale bibanului

Puiul de carne conține proteine, grăsimi, vitamine B1, B2, B3, B6, B9, B12, C, E, D, A, PP.

Carnea de biban este licitată, albă, non-grasă, parfumată, are un gust bun, în plus, bibanul are relativ puține oase. Păstrăvul poate fi folosit în friptură, fiartă, afumată, coaptă și uscată. Păstrăvul este, de asemenea, folosit pentru a face conserve de pește și fileuri. Păstrăvul este considerat o masă dietetică, valoarea energetică de 100 g de carne de biban este de 82 kcal.

Când este înghețat, filetul de biban își păstrează gustul timp de 3-4 luni (la -18 ° C).

Râul de pește este unul dintre cei mai potriviți pești pentru supă de pește. Pentru supa de peste, se folosesc atat indivizi mici cat si mari, iar primul, de regula, sunt eviscerati, nu sunt curatati de pe scari, inveliti in tifon, fierti o perioada lunga de timp si apoi aruncati, dupa care se paseaza peste mare. Probele mari sunt fierte într-o cantitate mică de apă. Condimentele, ciupercile proaspete (albe sau șampiunele), murăturile de castraveți, vinul alb uscat pot fi adăugate la urechea bibanului.

Una dintre cele mai bune modalități de a pregăti gălbenușul de râu este fierbinte afumat, fum, carpen, stejar, arțar, arin, plop, frasin și pomi fructiferi sunt utilizați pentru fumat. Timpul total de fumat fierbinte este de aproximativ două ore, nu se recomandă adăugarea condimentelor pentru fumat. Perioada de valabilitate a bibanului afumat nu este mai mare de trei zile.

În plus față de fierbinte, așa-numita "jumătate fierbinte", afumată, este rar utilizată, când peștele este fumat la o temperatură a fumului de 50-60 ° C, îndepărtând capacul superior din camera de fum. Durata fumatului - 12 ore

Proprietăți periculoase ale bibanului

Perch-ul este contraindicat în caz de intoleranță individuală, idiosincrazie - sensibilitate dureroasă la diverși stimuli.

În plus, acestea nu trebuie abuzate de guta și urolitiază, deoarece pot provoca exacerbări datorate conținutului ridicat de purine, care crește formarea de săruri în organism.

Cum de a prinde o stea pe iarna pe care o puteți vedea în videoclipul nostru.

Scho ïst perch

Acest lucru explică parțial motivul pentru care, cu o asemenea masă de ouă aruncate de fiecare femeie, în unele locuri, bibanul nu este la fel de numeroasă cum ne-am aștepta. În plus, icrețul este supus multor accidente, iar "recolta" tinerilor, aproape mai mult decât în ​​alte pești, depinde de influențele atmosferice - temperatura și mai ales vânturile. Din moment ce bostonul devine destul de devreme, în locurile superficiale și chiar eliberează ouă la suprafața apei, un matineu puternic poate distruge aproape toate ouăle și embrionii semi-dezvoltați. În ceea ce privește vântul, acesta are adesea un efect util, mai degrabă decît nociv, asupra dezvoltării caviarului, pentru că, în condiții de vreme caldă, banda de coajă se lipsește ușor în bucăți (de la 3-4 vârfuri în diametru), iar în astfel de bucăți majoritatea ouălor, fiind lipsiți de aer, provoacă și infectează embrioni sănătoși. Prin urmare, în primăvara liniștită și fără vânt, bibanul mic se naște incomparabil mai puțin decât în ​​vânt, când aceste vâscări sunt rupte de valuri și de surf și din același motiv, bibanul este mult mai mult în lacuri și iazuri deschise decât în ​​cele care sunt înconjurate de păduri, Au fost mult mai sterse decât prima. Cu toate acestea, furtunile puternice pe lacurile mari și pe țărmul mării sunt foarte dăunătoare pentru creșterea bibanilor, deoarece masa de caviar este aruncată în spumă nisipoasă și bănci blânde și apoi se usucă aici.

Spawn, efectivele de foame stinghii la început rătăcitor în apropierea țărmului în apă puțin adâncă și se hrănesc în principal ouă de alți pești, în special caviar Roach, care dă naștere la scurt timp după biban, ca râme, aduse de râu sau iaz cu câmpuri și grădini arate. Apoi, în țara noastră, în cea de-a doua treime a lunii mai, țara noastră este împărțită în turme mici și fiecare sat alege o zonă binecunoscută, care, cu excepții rare, nu se lasă toată vara, adică conduce un mod de viață aproape stabil. Numărul efectivelor de vară depinde și de vârsta peștilor și de teren; astfel, cele mai mari găuri se găsesc în acest moment chiar și singure, rareori mai mult de o duzină împreună; coada mică merge în zeci și, uneori, ca în unele lacuri și în volga inferior ilmens, sute. Vara trimestru biban și depinde foarte mult de pe teren și destul de variate, dar, în general, putem spune că biban, în vara, cu câteva excepții, păstrate la o adâncime medie, un scurt curs și numai în cazul în care pot găsi o anumită protecție, sau mai degrabă, o ambuscadă. Perchurile mari aleg întotdeauna locuri mai adânci și mai puternice. Poți să faci aproape o regulă că, în ape stingine sau semi-curgătoare, stau în stuf mai în creștere și în alte plante acvatice, în special brusture și mazăre (Potamogeton), mai aproape de marginile lăstarilor, în apropierea locurilor curate. În râuri, au cumpărat, de asemenea, un pârâu ierboase, femeile în vârstă, iar în absența acestora sunt menținute la debit mic în jurul valorii de pietre (ca în multe lacuri de nord, Golful Finlandei la mari adâncimi mai ales mari) sau rupturi și condamnați, în cele din urmă (de asemenea, de multe ori mari), în râuri și bazine de morarit cu un jacuzzi.

În râurile mici, grupuri mici de bibanci se găsesc numai în bachagah (adică, mai largi, mai adânci și mai încețoși decât locurile actuale) și de obicei stau aici nu departe de materialul rulant, așteptând prada - viermi, unele insecte aduse de curent și pești mici. În plus, bibanul de pretutindeni îi place să păstreze în jurul băilor, grămezilor, podurilor și grămelor de pene.

Peste tot si mereu bibanul, ca un stiuca, duce o viata de zi cu zi si de la amurg pana la rasarit, adica la scurt timp dupa amurg si cu putin inainte de rasaritul soarelui, sta inca in adapost in starea de jumatate adormit si nu mananca in acest moment. Numai la sfârșitul lunii mai și la începutul lunii iunie se rătăcește toată noaptea, dar și în mai multe districte din nord. Păstrăvul iese în pradă în dimineața devreme, iar peștii, îndepărtați de urmărire, se dispersează deseori în direcții diferite și destul de departe de tabără. Într-o zi însorită, se adună și se așează în locuri umbroase, în iarbă groasă, sub brusture, în copaci sau sub țărm, dacă este destul de abruptă, până când căldura dispare și nu mai este vânătoare, ci doar pradă de capcană din ambuscadele lor. Bibanul înoată și se află aproape de partea de jos, deși nu la partea inferioară, cum ar fi ruff, burbot, de exemplu, la o distanță de 1-4 inci, dar uneori crește mai mult - jumătate din lungime și chiar suprafața însăși. În general, putem spune că, cu cât cresc turmele de pești, cu atât mai bine se îndreaptă peștii. Acest lucru explică de ce bastoane, în ciuda faptului că nu le place apa caldă, lipiți de straturile superioare în jurul prânzului. Cu toate acestea, în mijlocul verii, în cea mai puternică căldură, în iazuri și lacuri neefectuate, bârnele se deplasează la chei sau la adâncime, se ascund sub cursul apei, curg în cursul cursului și uneori se ridică în râu, ajungând la barajul următor. Aparent, această mișcare este determinată de ei, cu excepția căldurii apei și a paraziților care îi deranjează foarte mult. În ceea ce privește bibanul pur al râului, migrațiile sale de vară depind în principal de lipsa hranei în locurile vechi și, în cea mai mare parte, sunt temporare, precum și motivul pentru această deficiență este profitul mare al apei. La fiecare inundație, turbiditatea rezultată și forța puternică conduc mici schimbări în ape, în golfuri sau în gurile de afluenți mici, unde, bineînțeles, apa este curățată mai repede și (din moment ce aceasta este încărcată) are un curent mai slab. Urmărind peștii mici, bibanul merge împreună cu el și se întoarce înapoi în râu, ocupând aceleași locuri.

În zonele inferioare ale râurilor mari, profiturile de apă pot fi cauzate de o puternică vântură, dar consecințele ei sunt aceleași: toți peștii tineri care se înghesuie în jurul țărmurilor și în locurile de mică adâncime, când "marinarii" vin, se varsă și după aceea se mișcă și bibanul. Atunci când apa se pierde, ei, după prăjitură, încep să se întoarcă înapoi în patul râului cu apă, de ce nu se aglomerează niciodată, așa cum se întâmplă cu mulți pești de crap.

Ce gălăgioșe, mâncăruri

Principala mâncare a bibanului este, bineînțeles, peștele mic - Bel și tinerii de un an sau cele mai mici rase; peștii mai mari de 1,5-2 inci primesc doar cea mai mare coadă și sunt relativ rare, deoarece este prea agil pentru acești prădători care se mișcă relativ încet. Dar bas nu coboară la nimic de viață, iar în unele locuri, uneori, se hrănește chiar exclusiv pe viermi în primăvară, la mijlocul verii - cancer non-rapid (în ce scop groupers mari în luna iunie a avut loc aproximativ găuri rachih) sau tineri crustacee, în toamna târziu, la începutul și la sfârșitul iernii principala hrană în multe lacuri din nord, parte din Rusia Centrală și din Siberia, sunt mici roci de crustacee, scuduri sau jigs (Gammarus). De fapt, acest pește mănâncă insecte numai cu lipsa altor alimente. Din peștii mici, bibanul urmărește întotdeauna cel mai comun și mai ușor de a ajunge la rasă. Peștii trăiesc în permanență în cele mai multe plante acvatice, în cazul în care este aproape urmărirea imposibilă, a făcut prada la varsta foarte frageda, iar biban preferă să vâneze amenzi acelor rase care iubesc să rămână într-un loc curat, dar aproape de desișul de plante de apă, servind-o o ambuscadă. Aproape peste tot în râuri, gălbenușul se hrănește, în principal, cu roaba de anul trecut și cu prăjiturile acestui pește cel mai comun, și numai în sudul Rusiei se pare că preferă (aproape de sfârșitul verii și toamnei) să se prăjească. În iazuri și lacuri de biban de dimensiuni mici și mijlocii din Rusia Centrală preferă, fără îndoială, mici adult Roach Leucaspius (plevușcă), care sunt uneori foarte numeroase și este o pradă ușoară, deoarece întotdeauna păstrat în straturile superioare ale apei pe zonele mai deschise decât în vârstă de un an, deja destul de mișto. În cele mai nordice lacuri, tulpina superioară înlocuiește mielul; cuiburi mari care trăiesc la adâncimi mari se hrănesc cu zăpadă tânără și syzkas de un an. În cele din urmă, în râurile mici, în general, cu o lipsă de roach mic, vânătoarea găsește în principal minciuni mici, mine, parte (în Rusia Centrală și de Nord) minciuni. Cea mai ușoară cale este de a obține carul, pe care el îl găsește cu pietre, în același loc unde găsește crustacee tinere. Este de la sine înțeles că nu-și scutește proprii păsări de pretutindeni și că niciodată nu va pierde niciodată șansa de a profita de un coleg cu vârste de 2-3 ani. Acest samoedism are părțile sale bune, deoarece stabilește limite pentru reproducerea acestui pește fertil și păstrează mulți minori din alte rase, care sunt distruse în număr mare de peștele (de la sfîrșitul verii) și anualele, în afară de găurile adulte.

În general, datorită lăcomiei sale și a daunelor pe care le aduce altor pești, bibanul depășește stiuca, mai ales că este peste tot incomparabil mai numeroasă decât ultimul. Cu o abundență de pești mici, bibanul adesea mănâncă până la punctul în care prăjiturile care nu se încadrează în stomac se scot din gură; uneori, nu are timp să înghită un pește, el ia un altul. Într-un mic, 3-sus, biban, este adesea posibil să se găsească 6 sau mai mari niveluri superioare. Majoritatea vânătorilor, pescarii, pe baza acestei vorocități, cred că peștele, ca și alte pești, mănâncă periodic, dar frecvența zhora nu există nici măcar în realitate. Fiecare pește va fi cu siguranță cel mai lacom înaintea hrănirii, după un post de iarnă de lungă durată, apoi la scurt timp după aceea, când se grăbește să compenseze forțele pierdute și apoi de la sfârșitul verii, atunci când mâncarea se diminuează sau se va întâmpla cu mare dificultate - până la hibernare de iarnă. Se pare că este doar un burbot. Apoi, restul timpului, peștii mănâncă fără manieră de hrană numai atunci când, așa cum se zice, se află într-o stare dureroasă și în timpul reproducerii (dar nu tot), o zi sau două după ce se termină, cu o scădere puternică a barometrului și o schimbare bruscă a vremii pentru cel mai rău în timpul căldurii intense, când se pare că se varsă și mai ales suferă de paraziți. Pentru aceste excepții, toate mânca în fiecare zi, iar dacă nu acumulați pescarul mediocră, aceasta este doar pentru că un pește bine hrănit, blocat și, prin urmare, leneș este întotdeauna precaut, circumspect și capricios de foame și nu se grăbește ca un nebun la atașamentul ei a propus, poate deja plictisit. Perch este atât de lacom și relativ stupid și neglijent, atât de puțin frică de zgomot, cu excepția persoanelor mari, încât poate fi prins, cel puțin timp de zece luni pe an, aproape fără întrerupere. Diferența va fi numai în numărul de capturi.

Puietul de ouă din ouă, de obicei, după două săptămâni sau mai mult, în funcție de vreme, se ascunde la început între păduri dense de plante subacvatice, hrănind diverse organisme animale aproape microscopice, în special crustacee mici - ciclopi, daphnia etc., și apoi, de la mijlocul verii, de larve mici de insecte. Este remarcabil faptul că vara băieții mici cu ochi mici merg la Saki, pentru pâine, și întâlnesc adesea atunci când prind apex. Doar la sfârșitul verii, nu mai devreme de ultima zi a lunii iulie, atunci când lipsa de hrană începe să se simtă în acest produs, tinerii care au ajuns deja la jumătate sau trei patrimi în vârf, în funcție de disponibilitatea apei, vin în locuri mai deschise, aici, tinerii de rase mici de pește - mieluri, ape de apă, cârlige, la rândul lor, urmărite de alte pești și păsări răpitori. În toamnă, în septembrie, fumblerii (bibanii, vrăjitorii) se pot descurca, deși nu singuri, cu prăjiturele roșcate de aproape aceeași înălțime ca ele.

Aproape simultan cu eliberarea frunzelor din iarbă, turmele de pește adulte, la rândul lor, își lasă standurile de vară și se duc în locuri mai deschise și de obicei în locuri mai adânci dintr-un râu, lac sau lac. Aceste efective sunt colectate după vârstă în efective, care continuă să crească în toamnă, aproape până la înghețarea apei. Aceste schimbări în stilul de viață al gălbenelei sunt determinate de schimbările corespunzătoare în stilul de viață al prăjiților de pește de crap, care îl servesc aproape exclusiv în alimentația de toamnă. De la sfîrșitul lunii august, cîrciumile au urmărit neîncetat micile lucruri adunate de nori, ridicînd peștele înapoi și rătăcit și, trăind uneori în turmă, provoacă o devastare teribilă în el. Nu mai vânează de la ambuscadă, ca în vară, dar atacă deschis, există o mulțime de mâncare și le face mai ușoară decât în ​​vară. Și din moment ce locația prăjirii în toamnă depinde și mai mult de nivelul apei și de direcția vântului (în particular, în lacuri), această circumstanță trebuie să fie întotdeauna în minte atunci când căutați bibanul. În inundații, așa cum am menționat mai sus, cel mic se agăță de coastă sau intră în afluenți; în vântul puternic, se duce, de obicei, fie la partea sudată, fie în interiorul țării. În plus, majoritatea pescarilor și tocilarilor de toamnă, care, la rândul lor, caută pești mici, uneori mulțumiți de prăjit, prăjiți blocați sau smulși de ei, sunt indicatori buni ai locului de prăjire și, prin urmare, bibanul. Cu rare excepții, bibanul se menține aproape de partea de jos în toamnă, înălțându-se în jumătatea cotului numai în condiții foarte calde și limpezi. Dupa primele matinee puternice, ea deja inceteaza sa mai fie aruncata din apa, desigur, pentru ca toti pestii, in special prăjiturile, au fost ținute în straturile inferioare, mai calde din acel moment.

Din același motiv, la sfârșitul toamnei, la sfârșitul toamnei, turmele de biban, urmând turmele de prăjit, cu răceala, se deplasează puțin câte puțin în locuri mai adânci sau, mai degrabă, în găuri și ieșesc din ce în ce mai puțin. La sfârșitul lunii octombrie și începutul lunii noiembrie, în zona de mijloc, bibanul se află deja în taberele de iarnă și îi schimbă numai dacă este deranjat de ceva. Locurile acestor tabere sunt neschimbate, iar condițiile lor principale sunt de a adânci fundul cu un sol puternic, nisipos, piatră sau lut, și în apă bună; în plus, cu cât sunt mai mari, cu atât mai adânc și, de obicei, mai departe de coastă, ele devin. Apoi, în funcție de natura apelor, campingurile au multe caracteristici. Este posibil, totuși, să se facă aproape o regulă ca în iazurile cheie sau semi-curgătoare, de asemenea în lacuri închise, să se învecineze peste casă sau în cele mai adânci și mai curate locuri sau să se afle în apropierea cheilor. Același lucru se întâmplă și în iazurile și lacurile de acumulare, aici este deseori înghețată în partea superioară a iazului, în așa-numita conductă sau chiar în iazul însuși, dar în patul râului, în gurile de afluenți ai lacului. În lacurile mari adânci din nordul și nord-vestul Rusiei, totuși, bibanul preferă să hiberneze în pietre (pe ludas, cascade), precum și în unele râuri adânci și pietroase, însă nu în curenții mici. În râuri, țânțarii aproape întotdeauna iarnă în bazine. În cele din urmă, pe Volga, Oka și în unele dintre afluenții lor, efectivele de biban par a fi mai ales sub pante abrupte sau pervazuri, adesea și în gurile râurilor. În valea inferioară a Volgăi, totuși, ei preferă canalul principal curat și profund Eriks, unde se află în cele mai adânci, de obicei unde Erik este împărțit în două ramuri.

Și în locuri convenabile pentru iernare și în cazul în care există o mulțime de biban, acest pește este colectat în mase mari, uneori zeci de mii de indivizi. La începutul iernii, înainte de înghețurile severe, satul stanici nu este deosebit de dens și adesea părăsesc găurile în locuri mai mici, adiacente ultimelor, iar dimineața devreme rămân pentru o vreme (nu în lungul râurilor) în straturile superioare ale apei, care sunt mai bogate în aer, aproape sub de gheață. În această schimbare dramatică a condițiilor existenței lor, se pare că simt o lipsă de aer și, până când suferă și se obișnuiesc cu noi condiții și nu se așează pe fund, nu iau mâncare. Prima treime din ghearele de iarnă sunt încă destul de viguros urmărite de școli de prăjiți, care adesea ocupă puțurile adiacente gropilor, în unele locuri din nord - numeroase crustacee - scuds, care nu se tem de frig și uneori pun complet suprafața interioară a gheții. Dar forța și viteza de mișcare a acestor pești, ca și aproape toate celelalte, scad semnificativ după înghețarea apei și devin din ce în ce mai lente. Odată cu formarea unui strat gros de gheață, în mijlocul iernii, pergamentele, aparent, nu părăsesc taberele și nu stau aici, în partea de jos, aproape nemișcate, în rânduri strânse, în mai multe straturi și aproape că nu iau mâncare. Cu primele dezghețări din provinciile noastre de mijloc, în februarie, încep să treacă treptat din starea lor de jumătate adormit și să înceapă să se hrănească din nou. La sfârșitul iernii, majoritatea alimentelor de pește în majoritatea lacurilor din nordul și o parte a Rusiei Centrale sunt scorurile menționate mai sus (mormysh în provincia Perm, în Somonul de vânt din Siberia de Vest), care chiar și în acest moment se produc și se găsesc în perechi, în copula. Apoi, odată cu formarea marginilor și a pelinului mai mare, școli de copac încep de la taberele de iarnă, se sparg în turme mai mici și în curând încep să se reproducă.

Din moment ce aproape aproape toată lumea aparține celor mai numerosi locuitori ai apelor noastre și, în plus, ca un prădător adesea dăunează altor pești, atunci, desigur, nu le pasă de reproducerea lor oriunde. În iazuri și lacuri, abundente valoare scăzută de pește ca verkhovka, char și babușcă sau dificil de procurat în cantități mari (m. E. Nevod, iarna) ca Lin și crap, în absența stiuca reproducerea biban pește destul de valoroase despre aceste rase cu toate acestea, este foarte de dorit și, adesea, un calcul direct este de a pune în iaz sau lac câteva sute de kilograme de gălbenușuri, ceea ce ar putea stopa reproducerea excesivă și, în consecință, măcinarea peștilor care nu sunt predispuși. În astfel de iazuri, în cazul în care o mulțime de astfel de pește dăunător ca mesager, care consumă adesea aproape toate ouăle de alte pești, sau cel puțin mai puțin dăunător, dar deja complet inutil, ca verkhovka, creșterea înșelă este necesar, deoarece în acest caz contribuie la cea mai rapidă creștere și de reproducție tench și crucian. Este necesar să se țină cont doar de faptul că în cazul în care poate trăi un singur crucian, adică în cursul unor mici iazuri care îngheață aproape până la fund, bibanul nu poate trăi; dar în cazul în care există tench, rudd, verhovka, în special roach, este mult mai capricios în ceea ce privește calitatea apei, adică în iazuri mai adânci care au chei și, deși temporar (primăvara și după ploi abundente) curg,. Apoi rămâne doar să se asigure că se înmulțește suficient și să facă găuri în fiecare iarnă, astfel încât să nu sufocă din cauza lipsei de aer și a gazelor dăunătoare (hidrogen sulfurat) eliberate prin descompunerea plantelor și a nămolului. Bineînțeles, inseminarea artificială nu ar trebui făcută, dar este suficient să arunceți mai mulți pomi de Crăciun sau pini în apă într-unul sau mai multe locuri de lângă țărm și în absența lor - o mulțime de lemn de foc și, probabil, la sfârșitul perioadei de reproducere pentru a le înconjura cu o rețea frecventă. Aceleași terenuri de reproducere artificială sunt, de asemenea, folosite pentru a diminua, în schimb, numărul de găluște, apoi a arunca în aer pomul de Crăciun; cu același scop, ei colectează ouăle pe care le-au scos cu un plase, la care nu este inutil să atașați dinții pentru o înțelegere mai confortabilă atât a stufurilor de biban, cât și a iarbului, de care este de obicei atașat. Astfel de măsuri ar trebui să fie folosite în cazul în care există pești mai valoroși în iaz sau la lac, cum ar fi bâta, crapul și bibanul; în râurile mici, în cazul în care cocoșii nu sunt chiar foarte numeroși, creșterea păstrăvului este o slujbă complet inutilă. Din peștele menționat anterior, bibanul este cel mai dăunător pentru carpia Adesea, sebonul mănâncă mai întâi cea mai mare parte a caviarului și apoi toate amenințările pentru ecloziune, deci există iazuri în care nu se găsește nici un crap tinar și rămân doar crapii mari, fără descendenți. Singurul remediu împotriva reproducerii excesive a bibanului mic îl reprezintă prinderea cu ajutorul unor plasă-pungă. Un pescuit adecvat și pe scară largă, totuși, necesită aproape întotdeauna pescuitul de toamnă pentru heringul (care se usucă și înlocuiește mielul). În lacurile din nordul și nord-vestul Rusiei, unde bibanul trăiește cu miel, capturarea unui biban este o necesitate, pentru că altfel, mai ales dacă primăvara a favorizat încheierea focului, toate mielurile sunt condamnate să fie exterminate și, prin urmare, riscă un transfer total care sa întâmplat uneori. În ceea ce privește bâta, este mai puțin tolerant la biban, deoarece devine timpuriu și tânărul crește mai repede la început; bibanul, ca un prădător, poate pune capăt reproducerii excesive a bibanului. Același lucru s-ar putea spune despre păstrăv, dar, din păcate, tinerii relativ mici și nu necesită un număr mare de cocoși pentru distrugerea acestuia. Este absolut imposibil să se traducă o gălbui în cazul în care este hrănitoare și liberă, altfel este imposibil să coborâți iazul și să prindeți toți peștii din acesta.

Despre ce sunt basmele? Și despre ce este vorba familia?

Există un soț, o soție, soacră. Toată lumea a venit cu un basm. 1. Sting era o fată fără picior. Ea era prietena cu un delfin și de fiecare dată când se plângea că nu putea înota cu el, pentru că nu avea picior și nu putea... Mai mult →

Specii periculoase: descriere, habitat și obiceiuri

Familia de biban este comună în apele dulci și în râurile saline, lacurile și lacurile din întreaga lume și are peste 200 de specii. Dar, în rândul unei astfel de diversități, se poate identifica unul dominant: râul orar, obișnuit, care are mai multe subspecii și este un obiect popular al pescuitului de agrement. Ca și alte specii de pești care formează familia, peștele este ușor de recunoscut de forma caracteristică a corpului, de structura aripii dorsale și de culoare. Pentru pescuitul de pradă de succes, pe lângă aspect, este important să-i cunoști obiceiurile, dieta preferată și habitat.

Afișare de peri

Cele mai multe caracteristici ale exteriorului prădătorului sunt ușor de urmărit de nume comune și locale: biban (ustard - ochi), marinar sau minke, humpback. Aceste definiții sunt suficiente pentru a reprezenta un pește cu dungi înalte, cu ochi mari. Cu deosebire în mod clar, cocoașul din spatele capului este văzut la indivizi mari datorită creșterii care nu are lungime și lățime, ci înălțime.

Caracteristicile structurii corpului

Ridicat, lateral comprimat și forma relativ scurt al trunchiului (proporția 1: 3) determinată de bază de vânătoare mod prădător, care preferă să nu urmărească prada și să se ascundă în adăpost, selectați o țintă și pentru a efectua arunca scurt la viteză mare, motiv pentru care chiar capturat instanțe până la 3,5 kg nu depășesc lungimea de 50 cm. Un alt binecunoscut reprezentant al familiei percididae este o cremă care-i place să prindă peștele mic, cu dimensiuni de lungime de numai 1-1,5 kg greutate.

Mărimea medie a găurii este de 15-20 cm, cu o greutate de 200-300 g. Persoanele mari au o lungime de 30 cm sau mai mult. Extern grouper similare, care sunt menționate în descrierea reprezentanților mai mult de 20 kg și mai mult de un metru nu poate afecta statisticile indicate ca nu aparțin familiei percid și Scorpaenidae (Scorpaenidae).

Culoare și aripioare

Culoarea corpului, acoperită cu cântare mici și dense (ctenoide), depinde de mediul înconjurător, de habitat și de varietatea căței. Aripile dorsale au culoare și structură diferite. Primul, cu 12-16 raze spinoase, este colorat într-o nuanță cenușiu-mată și completată cu un punct negru caracteristic. Cel de-al doilea are o culoare camuflaj galben-verzuie și 12-17 nu sunt raze tari. Coada, aripile anale și ventrale sunt încadrate de o margine roșiatică, care este o altă trăsătură distinctivă a exteriorului prădătorului.

Grădiniță

Este interesant să se sistematizeze peștele, care are cuvântul "perch" în titlu, dar nu întotdeauna acestea sunt:

  • râu sau obișnuit (standard comun) - verde-galben cu 5-9 dungi verticale negre;
  • lacul perch - în funcție de tipul de fund și de cantitatea de vegetație, acesta poate fi de la salata-alb la verde-negru;
  • galben - diferă în dimensiunile mai mici, un cadru de aur și o burtă gălbuie;
  • biban-tăciune (Bunt, travyanka, Amur goby) - un loc de dormit de apă dulce de familie prădător mici (Odontobutidae), care nu este pește Okuneva și are propriul nume comun - Rotan;
  • planta solară (țelul comun, țarul) - aparține familiei țânțarilor (Centrarchidae), are o culoare strălucitoare în tonuri de aur albastru, aripioare dorsale bine poziționate și un corp rotunjit. Acest subspeciet a fost introdus în Europa din America de Nord;
  • Baldasul Balchash este o endemie a lacurilor Balkhash-Alakol. Acesta diferă de fratele râului în absența dungilor verticale, de culoare argintie, corp alungit și dimensiuni mai modeste. Crește până la 1,5 kg.

În gropile profunde ale râurilor Kuban și Don, puteți găsi o pasăre de păstrăvi introdusă din America de Nord (bas) cu un corp alungit de culoare verde-măslin și pete întunecate împrăștiate.

habitat

Pălării comune sunt nemaipomenite și pot trăi în râuri bogate și mici, lacuri și lacuri, rezervoare și chiar golfuri ușor sărate. Pentru a întotdeauna prădător foame este importantă doar o cantitate suficientă de hrană pentru animale și adăpost, astfel încât peste distribuția iaz de pește este inegală de multe ori cu crescut de 5-10 ori mai mare decât concentrația în zona de vegetație de coastă și de adâncime, grămezi de pietre și lemn plutitor, gropi și dump de pat, structuri artificiale. Adulții nu sunt atașați de alimente superficiale, de aceea preferă locurile adânci.

Prădătorului nu-i plac multă apă curentă și prea rece. În ciuda acestui fapt, bibanul sa aclimatizat în râurile și lacurile din nordul Rusiei, de exemplu, regiunea Magadan și Yakutia.

Calea scurtă a râurilor și corpurile în picioare ale apei, cu o abundență de vegetație și o ușurare inferioară dificilă, pot fi considerate habitat optim pentru bibanul râului.

Efectivele prădător de dimensiuni mici supradezvoltat prefera apele de mică adâncime și de mare - cel mai adânc și curat locul unde vă puteți relaxa atât Hunt și într-un loc ascuns în condiții de siguranță, fără riscul de a fi mâncat de alți pești de pradă (stiuca, biban, somn).

Scoaterea subacvatică a mușcăturii

Turle de diferite prăjiți cu debutul de vreme rece se îndepărtează de pe coastă și se ascund la adâncime în vegetația de jos. Acolo, la sfârșitul toamnei, bibanul se deplasează puțin câte puțin pentru a obține rapid rezervele de grăsime pentru iernare. O reducere bruscă a aprovizionării cu alimente afectează obiceiurile de prăjit în decembrie și în timpul iernii - prădătorul petrece puțin timp în adăposturi. Numeroase turme de gălbenușuri încep într-o căutare continuă a alimentelor adecvate, ceea ce explică mușcăturile excelente pe diverse cărămizi atunci când se practică pescuitul cu gheață.

rație

El este atât de omnivor și vrăjitor încât răspunsul complet la întrebarea despre ceea ce mănâncă perchiul, arată astfel - tot ce se potrivește într-o gură mare dințată. Râuri zooplancton, organisme bentonice, pești mici, caviar de alte pești, crustacee, larve, viermi, insecte etc. Nu este neobișnuit ca o cochilie să-și trateze congenerii, broaștele și chiar algele ca hrană.

Baza dieta de pește a prădătorului este lăsată de reprezentanții familiei de crap (Cyprinidae):

  • gudgeon, roach, crap crucian;
  • minnow podlesche, sumbru;
  • rudd, verkhov, vobla:
  • Podust, Chehon, Chebak.

În practică, este vorba despre o situație în care orice pește cu o lungime de 2-12 cm, care trăiește alături de o cocoșă, este inclus în zona intereselor sale de vânătoare, inclusiv cele mai apropiate specii de o singură familie - bibanul, bastonul și tocul.

Sparanghel de reproducere

Prădătorul devine mai devreme, de îndată ce apa se încălzește la + 7 - 15 ° C. În funcție de caracteristicile geografice ale zonei este martie - aprilie sau mai - începutul lunii iunie. Deoarece apariția bibanului se face o dată pe an, peștele încearcă să protejeze maxim ouăle, lăsându-l cu panglici reticulate (12-100 cm) în mai multe locuri izolate.

După două săptămâni, larvele sunt de obicei acoperite cu o lungime de aproximativ 6 mm față de ouă, care trec imediat la hrănirea cu fitoplancton, rotifere și alte nevertebrate. După câteva săptămâni, larva crește o coadă de coadă și devine o prăjitură completă.

Cititi Mai Multe Despre Beneficiile Produselor

Cum este untul de arahide bun pentru sănătatea și frumusețea noastră?

Bună ziua, dragi cititori! Vreau să vă recunosc că eram, odată, un gourmet, mi-a plăcut foarte mult arahidele. Odată, am descoperit unt de arahide, un produs rar produs din fasole de arahide.

Citeşte Mai Mult

Morcovi de guta

Există o mulțime de controverse cu privire la faptul dacă sfecla poate fi mâncată cu guta. Unii sunt categoric împotriva unui astfel de produs, deoarece conține acid oxalic și alți acizi organici, care, în această boală, pot provoca un rău suplimentar pacientului.

Citeşte Mai Mult

Gata?

Totul despre arta culinara...Sos de Wasabi pentru o adevărată sărbătoare japonezăPopularitatea bucătăriei japoneze câștigă dinamism în întreaga lume. Exotic odată ce sushi a devenit azi oaspeți destul de obișnuiți la masa de masă.

Citeşte Mai Mult