Grouse: fotografie

Cuibul este reprezentat de genul de păsări de mare din ordinul cocoșului, există două tipuri de păsări:

  • Cantuful de câmp (grous),
  • Caucaziană.
Câmpul de câmp în zbor.

Gros comportament

În natură, cocoșul negru trăiește turte mixte de femele și masculi, numărul unui astfel de turm poate ajunge la două sute de păsări. Catelusii negri sunt păsări sedentare, iar în timpul zilei, păsările se deplasează inteligent de-a lungul unor păduri dense sau se mișcă rapid pe pământ. Păsările petrec noaptea sub tufișuri sau bumps mlaștină. Dacă cocoșul negru simte pericolul, zboară rapid și zgomotos, se comportă foarte rapid și se manevrează în cer, viteza de zbor poate atinge 100 km / h.

Comportamentul păsărilor depinde de sezon. În timpul iernii, cocoșul negru se află aproape tot timpul în copaci, și mai aproape de amurg se ascunde într-un zăpadă, făcând un tunel adânc în el. Dacă înghețurile sunt foarte puternice, atunci pasărea aproape tot timpul rămâne în adăpostul de zăpadă, ieșind pentru câteva ore să se hrănească sub zăpadă. Nivelele de zăpadă adânci nu reprezintă un obstacol în calea auzului pasionalizat al păsărilor, auzind în mod remarcabil vulparea ascunsă sau schiul vânătorilor.

Fotografie de cocoș de sex masculin. Fotografie femele grouse. Photo grouse. Photo grouse. Fotografie de cocoș de câmp al bărbatului. Photo grouse. Femeia de mare. Fotografie de cocoș de sex masculin. Grouse în zbor. Cantuful negru de la Kuropery. Cantuful negru de la Kuropery. Cantuful negru de la Kuropery.

Cocoșul negru se hrănește cu alimente vegetale, de la primăvară la vară, în dieta lor de muguri de copaci, frunze, fructe de padure și semințe de struguri. Ei pot, de asemenea, manca insecte mici, hranesc puii. În toamnă, cocoșul negru este trimis pentru hrană pe câmp în căutare de rămășițe de cereale, iar iarna, în rația lor, cercei și muguri de mesteacăn, crengi subțiri, conuri de pin, boabe de ienupăr.

În țările scandinave și în Rusia, cocoșul negru este trofeul preferat al vânătorului, în al doilea rând doar la cocoșul și pătrunjelul din numărul de păsări care au fost împușcate.

reproducere

Grouse sunt păsări poligame, nu creează perechi permanente. Bărbații devin maturi sexuali la doi ani, femele pe an. În timpul sezonului de împerechere, cocoșul negru poate aranja lupte reale pentru cocoș, în timp ce în cocoșii negri caucazieni nu există practic bătălii "împerechere".

Cantus de câmp (grous) de sex masculin. Câmpul grous (grous) de sex feminin. Împletitură de împerechere. Ouă negre de grou în cuib. Cuibul înflorit. Cuibul înflorit. Negru de munte pe o ramură de copac.

După împerechere, bărbatul nu participă la soarta ulterioară a puiilor - stabilește cuibul, hrănește ouăle și hrănește puilor femela. Pot exista până la 13 ouă în ambreiaj, din care după 25 de zile de naștere, în câteva ore câteva ore, cuibul nou-născut poate lăsa cuibul cu mama. La zece zile, păsările pot zbura, și zboară bine într-o lună.

Câmpul gros

Aceste păsări sunt numite și cocoșul negru, trăiesc în păduri, stepi de pădure și stepi din Eurasia. Fotografia arată că câmpiile sunt destul de mari, au un cap mic și un cioc scurt. Lungimea corpului femelelor atinge doar 45 cm, iar greutatea este de până la un kilogram, în timp ce masculii sunt considerabil mai mari, lungimea corpului este de până la 58 cm, iar greutatea este de până la un kilogram și jumătate.

Dimorfismul sexual este deosebit de vizibil în penajul păsărilor. Penele masculului sunt strălucitor de negru, pe cap, gât, gură și spate, penele au nuanțe verzi sau violete, pe lângă sprâncenele colorate roșii. Penajul femelelor este variat de culoare roșiatic-maro, cu cercei cu secțiune transversală, dungi galbene și negru-maro. Din multe puncte de vedere, culoarea penei de cocoș de femelă este similară cu femelele de cocoș, diferă doar în pene albe pe aripi și o mică "gaură" pe coadă.

La indivizii imaturi de ambele sexe, penajul este la fel de plin cu dungi negre-maro, albe și galben-maro.

Masculii de lilieci se pregătesc pentru o luptă. Bărbații de câmp au dispersat. Cantuful de câmp: mascul.

Caucaziană

Reprezentanții acestui tip de cocoș negru trăiesc numai pe teritoriul Azerbaidjanului, Armeniei, Georgiei, Turciei, în Caucaz. Păsările trăiesc cât mai mult posibil, uneori mai mult de 3.000 de metri deasupra nivelului mării, iar cuiburile coboară puțin la 2.600 de metri. Pentru așezările lor se aleg păduri de rododendron, trandafir sălbatic, mesteacăn de dimensiuni reduse și plantații de ienupăr.

Caucaziană. Caucaziană. Caucazianul în zbor.

Imaginea cocoșului negru caucazian arată asemănarea acestei specii cu cocoșul negru, diferența fiind doar în mărimea indivizilor. Lungimea corpului masculilor este de aproximativ 50-55 cm, iar greutatea nu este mai mare de 1100 grame, femelele sunt chiar mai mici - 37 - 42 cm, iar greutatea nu este mai mare de 950 grame. Pentru o lungă perioadă de timp acest tip de cocoș negru a fost enumerat în Cartea Roșie.

cocoș de munte

Descrierea generală

Grouse este o pasăre de dimensiuni medii aparținând familiei fazanilor. Cocoșul negru are un mic cap și un cioc scurt. Bărbații sunt cu mult mai mari decât femelele, cu lungimea de 49-58 cm și cântărind 1,0-1,5 kg, în timp ce femelele au o lungime de 40-45 cm și respectiv o lungime de 0,75-1,0 kg. Barbatul este imbracat intr-un penis stralucitor-negru cu nuante verde si violet, cu sprâncene rosii aprinse.

Femelele sunt bronzate cu dungi gri, maro sau închis la culoare, mai degrabă pătrunse, cu așa-numitele "oglinzi" albe pe aripi și o crestătură pe coadă.

Grouse și-a lăsat amprenta în cultura unor popoare, de exemplu, imaginea unei cuiburi actuale a fost folosită în dansurile populare alpine.

Cu un secol în urmă, au existat un număr mai mare de specii de cocoș negru, dar, deoarece nu aveau imunitate împotriva anumitor boli ale păsărilor de curte, au dispărut treptat. În momentul de față, speciile pe cale de dispariție enumerate în Cartea Roșie sunt brazi de culoare caucaziană.

Ciuliul negru comun este comun în zonele de stepă și stepă din Asia și Europa - de la Insulele Britanice și Alpi până la Peninsula Coreeană și regiunea Ussuri. În regiunea Europei Occidentale, cocoșul negru trăiește în Belgia, Danemarca, Olanda și Germania. Ele se regăsesc și în Scoția, Marea Britanie, în Scandinavia. În Asia, cocoșul negru trăiește în zone mici din Asia Centrală și Kazahstan, în Coreea de Nord, Mongolia și China.

Cum sa alegi

O carcasă proaspătă a unui cocoș negru nu ar trebui să aibă un miros specific, carnea de pe piept ar trebui să fie întunecată pe partea de sus și în interior ar trebui să fie de culoare roz deschisă. În mod ideal, carcasa nu trebuie să fie avariată și numai aripile pot fi împușcate. Dacă jocul este proaspăt, atunci acesta trebuie depozitat în frigider în formă expandată pentru o perioadă de aproximativ două zile.

Dacă cumpărați carne de pasăre congelată, atunci ar trebui să acordați atenție situației ambalajului. Ar trebui să fie fără leziuni mecanice, să nu conțină cristale de gheață roz, ceea ce ar putea indica înghețarea produsului. Pentru a dezgheța cocoșul negru, trebuie să-l așezați într-un loc răcoros (frigider, pivniță, balcon) și să deschideți pachetul pentru o circulație bună a aerului. Odată ce păsările s-au topit, este recomandabil să începeți imediat procesarea pentru o utilizare ulterioară în gătit. Aranjamentele recomandate pentru a fi depozitate separat și departe de coacere, alimente convenționale și produse lactate.

Așa cum este

Carnea de cocoș negru este slabă, delicată, foarte gustoasă și dietetică. Tăblițele negre pot fi coapte sau prăjite, iar carnea unor păsări mai mature este mai potrivită pentru stingerea sau gătitul, pentru că este puțin dură.

Garnitura poate fi merișor, lingonberries, porumb dulce, dovleac, broccoli și alte legume. Întregul cocoș negru poate fi umplute cu sparanghel, ciuperci, nuci și citrice. Jocul folosește sosuri de vin, usturoi, brânză și smântână.

În gătit

Grouseul francez este un fel de mâncare festivă pentru Anul Nou și sărbătorile de Crăciun.

Europenii sunt foarte îndrăgostiți de supa de carne neagră: bucățile mici de carcasă sunt bine fierte cu legume. Mâncarea se dovedește a fi destul de bogată și groasă. De asemenea, cele mai obișnuite variante de carne și de bomboane de grous sunt preparate folosind aceeași tehnologie ca păsările de curte. În restaurante puteți găsi diferite feluri de mâncare de cocoș negru, cum ar fi cocoșul negru, prăjită cu alune sau cocoșul negru în șampanie și cremă.

În bucătăria din Bashkir, mâncărurile negre sunt grozave. Acestea sunt întotdeauna servite pe scurt - este o băutură de lapte care descompune excesul de grăsime din organism.

În condiții de câmp de vânătoare, carnea este fiartă într-o oală cu ciuperci și diverse ierburi, prăjită pe o scuipă sau colajată în lut.

Pasăre grouse. Caracteristici și habitate ale cocoșului negru

Grouse - o pasăre din pădurea rusă

Grouse este un personaj celebru în basmul copiilor "The Fox and the Grouse". Hero rezonabil, măsurat, având auto-control și rezistență. Ceea ce știe cu adevărat vânătorii care i-au studiat caracterul și care cheamă la cocoșul negru în felul lor: Chernysh, Coco, Berezovik sau Kosach. Femela are, de asemenea, o mulțime de nume afectuoase: cocoșul negru, balena ucigașă, alunul, polul mic.

Pe cocoșul negru din fotografie - kosach

Tipuri de Grouse

Cele mai cunoscute sunt două specii, ambele care locuiesc în principal pe teritoriul Rusiei: cocoșul negru și cocoșul negru caucazian. Pădurea, stepa și zona de stepă forestieră reprezintă teritoriul în care trăiesc călugărițele negre.

Kosach este mai bine cunoscut pentru reinstalarea pe scară largă, aproape de Cercul Arctic, iar cocoșul negru caucazian, după nume, trăiește în Caucaz, dar numărul său este amenințat cu dispariția, specia fiind menționată în Cartea Roșie. Cocoșul negru caucazian este mai mic decât kosacul în mărime, diferă ușor în pene și forma coada, mai puternică decât partea curbată.

Grosu în străinătate este cunoscut în nordul Kazahstanului, în vestul Mongoliei, în Germania, Polonia, în nordul Marii Britanii, în Scandinavia și în alte țări. Una dintre cele mai mari rude este salbaticul în America de Nord, cântărind până la 4 kg și măsurând până la 75 cm.

Locurile preferate de cocoși negri sunt păduri de mesteacan cu suprafețe deschise îngroșate cu arbuști, subgrupe și corpuri apropiate de apă. Pentru atașarea la mesteacăn în Germania, pasărea se numește cocoș negru de mesteacăn. Locurile deschise de stepa, locuite anterior de cocoșul negru, odată cu dezvoltarea agriculturii, treptat, au ajuns la tratamentul omului, iar păsările au trebuit să se retragă.

Aspectul cocoșului negru

Cocoșul este o pasăre frumoasă: penajul negru cu o nuanță albastră-verde, coada unei forme de lire, cu o subțire albă contrastantă, sprâncenele de culoare roșie aprinsă. Zonele de pene albe în cocoșuri negre sunt adesea numite oglinzi.

Grouse-Kosach - un reprezentant tipic de acest gen. Pentru pene de coada, cum ar fi pigtails negru, el a primit al doilea nume. Dimensiunile masculilor ating, în medie, 60 cm și greutate până la 1,5 kg. Killer balena este mai mică: crește până la 50 cm, cântărind nu mai mult de 1 kg. Culoarea juninciilor este mai variată și mai aproape de nuanțele roșu-maro sau gri, coada este mai scurtă.

În fotografie bătălia de cocoș negru

Capul cocoșului negru este mic, ciocul este scurt și puternic. Pene lungi pe aripi pentru a ajuta la controlul zborului, servesc drept un fel de volan. Vocile cocoșilor negri sunt recunoscute, kosahii mormăi și zgomotoase pentru o lungă perioadă de timp în perioada tocaniei. Strigă strigătele se alternează cu un suier surd. Cei negri cluck ca găinile, la sfârșitul cântării ei întind sunetele. În timpul iernii, păsările sunt tăcute.

Habitat în natură de cocoș negru

Cocoșul negru din natură este foarte activ în viața socială, pe lângă perioada actuală, deține și efectivele mixte de bărbați și femei. Numărul de indivizi din turmă atinge 200 de capete. Vârful activității în sezonul cald este în dimineața devreme și înainte de apusul soarelui. Păsările fericite se înmoaie la soare, așezate pe ramuri.

Păsările sunt sedentare. O mulțime de timp se plimbă pe pământ, se mișcă repede și abia chiar și în păduri dense. Aici găsesc mâncare, rasă și odihnă. De asemenea, pot petrece noaptea pe pământ, sub tufișuri, pe zăpadă mlaștină.

Dacă este necesar, decolați rapid și zgomotos. Zborul păsărilor este rapid și manevrabil. Grouscul poate fi considerat în mod egal ca o pasăre terestră și o pasăre de copac. Se îndreaptă cu încredere în copaci, petrec noaptea pe noduri, stau ferm chiar și pe ramuri subțiri care abia suportă greutatea lor. În căutarea unui cercei gustoase, pot să stea cu fața în jos, în timp ce se agață cu blândețe la labele lor de ramură.

Cocoșul negru are o auz și viziune excelentă, în special negrii, care sunt primii care dau semnale alarmante. Comportamentul este foarte precaut, în caz de pericol kosachii pot zbura mai multe zeci de kilometri. Viteza de zbor atinge 100 km / h.

Viața păsărilor prezintă diferențe sezoniere, în special în sezonul rece. Cocoșul de iarnă este așezat pe copaci în timpul zilei, adesea pe mesteacan, iar după amurg începe să se ascundă sub zăpadă, scufundându-se într-un zăpadă liberă de sus și făcând un tunel profund prin el. Făcând cursul și camera de cuibărit, păsările se uită la zăpadă. Pregătirea adăposturilor în zăpadă poate fi pregătită în etape, prin abordări treptate, prin împingerea aripilor de vizitare până la o adâncime de 50 cm.

În fotografie este o femelă de sex feminin

În perioada înghețurilor severe, creșterea în adăposturi crește semnificativ. Grouse poate ieși doar timp de 1-2 ore pentru a se hrăni de sub zăpadă. Dacă nimeni nu deranjează păsările, ele încet ieșesc din gauri, se îndepărtează cu câțiva metri și apoi decolează. Problema pentru păsări este încălzirea iernii, care implică formarea crustei, obstacole în calea mântuirii în cuiburile de zăpadă.

A fi sub un strat de zăpadă nu reduce gradul de precauție a huskies care au auz perfect. El aude saltul iepurelui, micul mouse al vulpei și mișcarea râului. Dacă sunetele apar aproape de un ieftin înșelăciune roșcată sau scârțâitul zăpezii de pe cerul unui vânător, cocoșii negri par cu capul pleacă din tuneluri și dispar rapid.

În primăvară, turmele sunt rupte treptat. Grouse tinde să încălzească tokovischikam, basking în razele mai aproape de margini deschise. Sunt suficienți dușmani ai kosacilor: vulpi și sâmbițe, mistreți și martensi, șoimi și bufnițe. Cocoșul negru cu patru picioare și cu pene este o pradă gustoasă.

Cea mai mare exterminare a păsărilor permite, bineînțeles, omului. Vânătorii, după ce au studiat caracterul unei păsări prudente, dar în același timp și încredințate, pot lua o pasăre întreagă. Activități economice: turism, șosele și linii electrice, deșerturi de construcție, - stoarcă cocoși negri din locurile lor obișnuite.

Black Grouse

În inima dietei - alimente vegetale. În sezonul cald, de la primăvară până la începutul toamnei, muguri de salcie, aspen, arin, frunze suculente și fructe de pădure de cireș, afine, afine, castravete și semințe de struguri devin mâncare. Hrana animalelor sub formă de insecte și bug-uri mici este, de asemenea, o parte a alimentelor lor, este deosebit de caracteristică faptul că hambarul negru se hrănește cu cuiburi cu insecte. Pentru digestia obișnuită, păsările, precum și rudele lor, coacă pe pietre mici și pe semințe dure, care sunt gastrolite.

Pe fotografie de femela grouse aproape

Grouse în toamna tinde spre câmpurile în care există culturi de cereale. Înainte de prima zăpadă din turme, ei se plimbă în căutarea cerealelor rămase. În timpul iernii, miezurile de mesteacăn și pisicile sunt baza hranei pentru animale. În cazul în care acestea nu sunt suficiente, crengile subțiri peck. În vremea aspră, în pădurile de cocoș negru se nutresc ace de pin și conuri de pin, fructe de ienupăr. După ce au umplut gutarul cu alimente de gheață, păsările au tendința de a-și încălzi mâncarea cu căldura.

Reproducerea și durata de viață a cocoșului negru

În primăvară începe perioada de căsătorie și timpul cocoșului negru de pe marginile pădurii, unde se adună în mod obișnuit în același loc. Vânătorii știu bine apelul bărbaților. 10-15 persoane se adună de obicei pe curent, dar cu o scădere a populației, un curent de 3-5 capete devine frecvent. Durata tokenului este în medie de la aprilie până la jumătatea lunii iunie. În cele din urmă a fost întreruptă de începutul păsărilor de molii.

Grosimea tocovanilor reprezintă o imagine fascinantă a naturii, mai mult decât o dată descrisă în literatură. Păsările frumoase pe fundalul unei naturi pitorești, cu cântece caracteristice de preaplin, creează efectul unui cazan plin de fierbere care poate fi auzit în condiții meteorologice limitate de 3 km.

Cuiburile sunt aranjate de o pereche de grouse pe pământ, sub adăpostul ramurilor. Acestea sunt gropi mici cu un pat de frunziș, ramuri mici, iarbă, mușchi și pene. 6-8 ouă de sex feminin incubate independent pentru 22-23 zile. Bărbații aflați în grija puilor nu sunt implicați. Bărbații sunt monogame.

În catelusul de fotografie

Un cuib cu un ambreiaj de ou păstrează furajul. Ea distrage atenția, coborând din cuib și lăsând prădătorul în pădure, în timp ce ea se întoarce la ambreiaj. O pui de găină se duce într-un alt adăpost sigur. Cuibul este o mamă bună, protejând altruist puii de frig și atacurile prădătorilor. După o săptămână, tinerii încearcă să zboare și după o lună și jumătate începe o viață independentă.

În toamnă, începe o perioadă de re-depășire, dar nu la fel de activă ca în primăvară. Există cazuri de iarnă chiar pe gheață în Mongolia, dar acesta este un fenomen excepțional în natură. În natură, durata medie de viață a cocoșului negru este de 11-13 ani.

Grouse Hunt

Vânătoarea pentru cocoș este un clasic, cunoscut de foarte mult timp, în trei moduri principale:

cu ajutorul unei colibe;

Colibele sunt făcute din arbuști și ramuri în creștere, nu departe de tokovisch-ul cunoscut anterior. Vânătoarea necesită o ședere îndelungată într-o colibă ​​și o mare rezistență, pentru a nu sperie păsările de la locul lor obișnuit.

Cocoșul de la abordare este prins când simbolizează în grupuri mici sau singur. Sarcina vânătorului este să vină cât mai aproape de perioada cântecului său. Dacă există multe păsări, atunci o încercare nereușită poate să-i sperie pe toți negrii. Prin urmare, abordarea se face pentru single.

În salvia foto

O vânătoare similară de la intrare sugerează că se apropie pe un cal sau cu barca până la coastă, aleasă pentru curent. Vânătoarea de cocoși negri în toamnă se realizează adesea cu câini, iar iarna cu păsări umplute. Efigia cocoșului negru servește ca o lovitură pentru congrese care au văzut membrii pachetului lor pe ramuri.

Despre tufiș, trăsăturile sale caracteristice sunt cunoscute de mulți iubitori de natură, care aspiră nu numai la vânătoare și rețete, cum să gătească cocoș negru, dar și să păstreze această pasăre frumoasă și activă a pădurii rusești.

Ce mănâncă grouse?

Grouse este o pasăre "erbivore", se poate spune chiar că baza dietei sale este alimentele din lemn. În plus față de cocoșul negru, această preferință pentru "gusturi" există, cu excepția iepurelui, a elkilor și a bobului. Desigur, există aluat și diferențe în dietă, este asociat în principal cu timpul din an.

În vara, această pasăre se hrănește cu frunze, muguri și flori de plante și copaci, ca o "delicatețe", răsaduri de culturi de cereale și trifoi. De îndată ce boabele încep să se coacă (aceleași afine, lingonberry, afine, etc.), acestea devin imediat o adăugare la hrană.

În timpul iernii, desigur, cu atât mai săraci. În sezonul rece, cocoșul negru strălucește în jurul mugurilor, vârfurile ramurilor copacilor de foioase, cum ar fi mesteacan, aspen, arin și, de asemenea, mănâncă și ace de pin. Bineînțeles, baza lemnoasă (ramură) este slab alimentată și aproape nedorabilă de către organism, dar există celule cambiale (în scoarță, rinichi și cercei) care asigură cantitatea necesară de nutrienți.

Abilitatea de a recicla toate acestea este meritul ciocului inițial (cu care cuibul negru poate mușca aceleași ramuri) și stomacul păsării, care este de fapt același ca și în cazul tuturor puiilor. Măcinarea mecanică are loc în stomac sau, mai degrabă, măcinarea prin pliuri interne ale stomacului și aceleași pietre mici pe care pasărea se acumulează în mod specific în aceste scopuri.

Nu pot să mă opresc și să mănânc proteine. Cuibul ei negru, de regulă, este folosit pentru hrănirea puilor. Aici, ouă de furnici, mușchi, diverse insecte și larvele lor. Datorită acestui fapt, puii cresc mai repede.

Și pentru referință: Grouse este o pasăre rezidentă. Ei își pot schimba habitatul numai din cauza incapacității de a se hrăni în această zonă. Dar ei se întorc din nou la momentul potrivit.

Ce se hrănește grousul

Grouse este considerată o stepă forestieră și pasăre forestieră. El trăiește în pajiști, margini și dealuri, înverzite de arbuști. Ce mănâncă un cocoș negru? Această pasăre îi place să mănânce mugurii tineri de aspen, arin și mesteacan, precum și fructe de padure. Habitatul acoperă teritoriile neoarctice și paleoarctice.

Descrierea păsărilor

Grouse este o pasăre destul de mare, cu o construcție masivă și densă, cu un gât scurt și un cap mic. În greutate, este mai mare de 6 kg. În lungime, trunchiul poate ajunge la mai mult de un metru. Diferența dintre cocoșul negru și celălalt pui este metatarsul și nările cu pene. În multe căpșuni, pe lângă acestea, au degete. În jurul ochilor este un inel gol, cu o culoare roșie grasă.

Ciocul grousului este scurt, umflat în vârf și gros la baza. Lățimea ciocului este mai mare decât înălțimea. Nostrile sunt ascunse sub pene mici. Cuibul a rotunjit aripile scurte. Coada are o formă trunchiată, tăiată. Picioare acoperite cu penaj. Degetele frontale sunt îmbinate printr-o membrană pe labe. Degetul spate are o poziție înaltă și bobină cu pene. Dimorfismul este caracteristic acestor păsări. Aceasta înseamnă că colorarea penajului femelelor și masculilor este diferită. Femelele au mai mult camuflaj și nu colorație colorată.

Sucuri de coajă brună

Pana in prezent, familia de trestie de zahar cuprinde 17 specii, conectate in 8 genuri. Acestea includ:

  1. Grosu ordinar, Severtsov, guler.
  2. Sage grouse, comună.
  3. Cuibul albastru.
  4. Canabian și cocoșul negru comun.
  5. Grouse-Kosach, caucazian.
  6. Piatră, obișnuită.
  7. Acută, luncă.

Unde este cocorul negru

Această pasăre locuiește în zonele de pădure și de stepă forestieră din Europa și Asia, de la regiunile estice ale Pirinei până la estul Manchuriei. Se poate vedea în Mongolia și Scoția. Habitatele acestei păsări sunt după cum urmează:

  1. Zona neoarticoasă - caucaziană, obișnuită, piatră, cuișoare de Siberian, cuișoare de căpșuni, pătlăgele.
  2. Zona palaearctică - Kosach, comun, piatră, cocoș negru caucazian.

Regiunea Neoarctică include statele lumii vechi și noi situate în zona climatică temperată: Europa, Asia, America de Nord. În Rusia există opt specii de cocoș: tundra și pătrunjelul alb, Kosach, caucazian, pădure comună, piatră, căpșună, cocoșul siberian.

La momentul cuiburilor, această pasăre nu-i plac pădurile surzi cu copaci înalți. Ea culege copacii de aspen, jarțurile de tei, nu departe de butași și dealuri, pădurile de mesteacan amestecate cu câmpuri de culturi de cereale, păduri mici, margini, unde sunt locuri uscate și fructe de pădure.

Ce se hrănește grousul

Dacă luăm în considerare dieta de cocoș negru și vom determina ce mănâncă cocoșul negru, atunci mâncarea este adesea legumică. Ei mănâncă hrană pentru animale atunci când sunt pui. Cu toate acestea, cu vârsta, ei se retrag din hrana pentru animale. O mare varietate de furaje în cocoșul negru se găsesc în vară și primăvară. În aceste perioade, consumă o mulțime de frunze de iarbă și arbuști, muguri, flori, semințe. Acestea se substituie în funcție de localizarea geografică a regiunii de habitat.

Pe măsură ce boabele se coacă în pădure, ei folosesc ca mâncare afine, afine și lingonberries. În toamnă, în turmele mici, păsările vizitează câmpurile de cereale de două ori pe zi. În frigul de iarnă, cocoșii negri, în cea mai mare parte, coacă la lăstari de plante, muguri de mesteacăn, arin, salcie, aspen. În plus, se hrănește cu conuri de pin și cu boabe de ienupăr. Puii tineri în perioada de început ale vieții necesită numai hrană pentru animale și se hrănesc cu diverse insecte, gândaci, omizi, furnici, păianjeni, păianjeni, cicadi, țânțari și muște. Pe hrană pentru proteine, puii cresc rapid.

În sistemul digestiv al grousului de adulți trebuie să fie pietricele care ajută la digerarea alimentelor, înlăturați-le.

Grosu curent

Modificări mari în comportamentul acestor păsări apar imediat după apariția primăverii devreme. Grouse mai plin de viață și activ. Acest lucru sugerează că curentul va începe în curând. Se întâmplă în fiecare an în zile diferite din luna martie, în funcție de localizarea regiunii de habitat. Pentru curenți, păsările dobândesc zone de stepă care se află la câțiva kilometri de pădure, precum și poienile și poienile, marginile pădurilor și dealurile în pajiștile cu arbuști.

De obicei, aceste locuri nu se schimbă și rămân constante. Prin urmare, vânătorii găsesc rapid prada folosind metoda sit-up. Pe bătrânii tokovische ajung primul. După un timp, tinerii se alătură. Păsările mai puternice din ultimul an participă la tokovisch împreună cu persoanele adulte. Cuibul negru slab se lasă deoparte și sta la margine.

Grosimea curentului constă din două părți. În prima parte a păsărilor sunt în copaci, și acolo acolo. Este ca un murmur, audibil de câțiva kilometri. Ea îneacă vocile altor păsări. În cea de-a doua parte a curentului, care se numește chufirkane, cocoșul negru se plimbe de-a lungul pământului, aruncându-și înapoi capul, suflându-și gâtul și întorcându-și coada.

În acest moment, între bărbați există lupte acerbe, în care sunt asemănătoare cu cocoșii obișnuiți, și provoacă lovituri dureroase reciproc. Pierde bărbatul care a părăsit câmpul de luptă. Numărul de masculi adunați pe curenți ajunge deseori la câteva sute de păsări, unde trăiesc multe cocoși negri. Femelele din tokovische merg la marginea gazonului și așteaptă câștigătorii. Apoi zburați acolo numai la răsărit și la apus.

Grouse Hrănirea

Cuiburile de păsări sunt amenajate în apropierea locurilor unde cresc fructele de pădure sălbatice: căpșuni sălbatice, boabe de piatră, afine. Ei se hrănesc cu pui tineri. Locurile pentru stabilirea ouălor de cocoș negru sunt selectate în zone închise de arbuști. În afara, cuibul de cocos seamănă cu o mică gaură în pământ, acoperită cu mușchi, pene, ramuri și frunze. Adâncimea cuibului poate fi de până la 6 cm, iar diametrul până la 22 cm.

Într-o depunere ouă completă, puteți număra până la 14 bucăți, dar în medie este de aproximativ 8 bucăți de culoare ocru cu pete maro închis. Numărul de ouă depinde de cât de fructuos a fost anul. Dacă ouăle sunt mici, înseamnă că hrana nu este suficientă. Urcarea începe imediat după stabilirea tuturor ouălor.

În regiunile sudice, acest timp începe la începutul lunii mai, iar la nord la sfârșitul lunii mai sau la începutul lunii iunie. Particularitatea este că femelele vechi creează cuiburi înaintea păsărilor tinere. Dacă așezarea ouălor este ruinată, vor avea timp să amâne cea de-a doua fixare. Prin urmare, timpul de incubație a puilor în cocoși negri este în mod semnificativ extins în timp și nu este marcat de limite precise.

Pasăre grouse. Grosu stilul de viata si habitat

Odată cu apariția primăverii devreme, de îndată ce zăpada începe să coboare și apar călugărițele negre, puteți observa crini negri. Grouse începe să alerge intens, să sară și să mormăi cu voce tare.

Deci treci rivalitatea lor între bărbați. Aceste mișcări și sunete durează aproximativ 15-20 de minute. După aceea se auzi sunetele tăcerii și se încheie primul act al concertului.

Dar este nevoie de ceva timp și totul începe de la început. Fiecare pasăre din natură este originală într-un fel. Păsările de mare sunt interesante pentru toată lumea, de la exterior la comportamentul extraordinar.

Tipuri de Grouse

Există mai multe tipuri de păsări uimitoare. Fiecare dintre ele are propriile sale diferențe semnificative. Unele în natură devin din ce în ce mai mici datorită activităților oamenilor, deci acum sunt protejate.

Câine de luncă

Acest peneresc, ca toți ceilalți frați, aparține genului fazanilor. Puteți vedea cuibul negru din America de Nord. În timpul iernii, odată cu apariția vremii reci, păsările nu vor ezita să ajungă în ferme. În aceste locuri reușesc să supraviețuiască perioadei dure a anului și să nu aibă probleme cu alimentele.

Habitatul acestui tip de cocoș negru sunt castraveți de nuc, locuri cu mult trandafir sălbatic și mesteacăn. La începutul sezonului de împerechere, își schimba locul de desfășurare și se îndreaptă spre pajiștile cu iarbă înaltă.

Pentru construirea cuibului, păsările aleg pentru ele însele teritorii situate lângă corpuri de apă și cu iarbă joasă. Prezența unui rezervor aproape - o condiție prealabilă pentru o viață confortabilă de cocoș negru în natură. Această specie în 1967 a fost inclusă în Cartea Roșie și este considerată pe cale de dispariție.

Mare Grouse

Acest tip de cocoș negru trăiește în locuri care variază de la centrul Alaska până la Yukon, ajungând în câmpiile mari. Mărimea acestei păsări este mică - lungimea nu depășește 49 cm, iar greutatea nu ajunge la kilogram.

O trăsătură distinctivă a cocoșului negru cu coadă ascuțită este coada, în centrul căreia există pene mai lungi decât celelalte. Există o bandă de culoare închisă între ochii păsării. La femele și la bărbați nu există diferențe semnificative. Culoare în primele câteva dimmer.

Mare Grouse

Este convenabil ca aceste păsări să trăiască în pajiști cu ierburi joase, care ajută să-și ascundă cuibul cu îndemânare. Dacă cocoșul negru trăiește în pădure, atunci el caută o curățenie pentru el însuși. Deseori găsite pe terenuri agricole și în dealuri înalte.

cocoșul de munte

Aceste păsări sunt destul de mari. Habitatul lor este pădurile și stepa pădurilor din Asia. Cele mai multe dintre aceste specii se găsesc în Rusia, Mongolia, Kazahstan și China. Se observă, de asemenea, pe teritoriul Ucrainei, Belarusului, statelor baltice, Poloniei și Angliei.

Bărbații au de obicei parametri mai mari decât femelele. Ele diferă în culoarea lor. În culoarea tonurilor de sex masculin negru și verde predomină. La femele este mai variat, cu o predominanta de culori rosii si maronii. Păsările pot cântări până la 1,5 kg.

Black grouse

Acest tip de cocoș negru trăiește în Alaska, California, Canada și Colorado. Penajul acestor păsări este vopsit în gri închis cu tonuri albastre și verzi. Pe fondul acestor culori orbitor orășel oranj sau roșu.

Pieptul păsărilor este decorat cu un spot alb. Dimensiunea crapului albastru este impresionantă. Uneori, greutatea unui bărbat adult depășește un kilogram. Între bărbați și femei nu există diferențe semnificative în culori. Ele diferă în mărime. Preferă să ducă o viață sedentară în pădurile de conifere.

Caucaziană

Numele acestei păsări vorbește de la sine. Habitatul cocoșului caucazian se află pe teritoriul Georgiei, Azerbaidjanului, Armeniei și Caucazului. Alegeți locuri cu crengi de mesteacăn, trandafir sălbatic. Ar trebui să fie puțin, dar suficient pentru a ascunde cuiburile păsărilor.

Aspectul acestui tip de cocoș negru este foarte asemănător cu cocoșul negru, doar câțiva parametri mai mici. Culorile masculilor sunt dominate de culori negre, femelele sunt pline de tonuri maro și roșu.

Black grouse

Într-un alt mod, numele acestei păsări este încă un salvie negru. Această pasăre mare trăiește în America de Nord și Canada. Judecând după nume, pasărea toată viața interacționează îndeaproape cu polinia.

Semințele plantei sunt delicatețea preferată a cocoșului negru, în grotele lor preferă să-și construiască casele, precum și să se ascundă de dușmanii lor. Pentru speciile de cocoș, prezența mlaștinilor este importantă.

Culoarea masculilor acestor păsări este mult mai bogată decât cea a femelelor. În principiu, după cum sa menționat deja, acest tipar se observă la toate speciile de cocoș negru. În țarc negru predomină tonuri maro, diluat cu alb.

Gâtul păsării este acoperit cu un guler alb. Unic este coada cu pene, constând dintr-un set de pene care se strecoară în direcții diferite și creând impresia unui mugure de flori care sa deschis.

Partea superioară a penei este decorată în alb, sunt negre la bază. Este de remarcat faptul că numai bărbații au o coadă atât de impresionantă încât să atragă sexul opus.

Aspectul cocoșului negru

Există diferențe între cocoșul de sex masculin și feminin. Dimorfismul sexual la cel mai înalt nivel, în acest sens, natura a făcut toate eforturile. Toți bărbații de cocoși negri au culori luminoase și saturate.

În general, este o pasăre foarte frumoasă, pe care o puteți viziona ore întregi. Pasărea are o construcție mare, un cap mic pe un gât scurt. Greutatea maximă a penei poate ajunge până la 6,5 ​​kg. Lungimea acestuia poate fi de până la un metru.

Caucazianul grouse feminin

Ochii păsărilor sunt decorați cu piele roșie, fără pene. Ciocul păsărilor nu este deosebit de frapant. Pe partea de sus a acesteia există o bulă. Iar nările sunt acoperite cu pene. Aripile au o lungime mică, sunt rotunjite.

Coada atractivă a bărbaților este izbitoare. Terminalele păsării sunt acoperite cu penaj. Penajul femelelor este oarecum diferit de penajul masculilor. Este dim și nu atât de deghizat ca mediul extern.

Bird habitat și stilul de viață

Tetereva se găsește în zonele palearctice și neoarctice. Zonele din Pirineii la est de Manchuria, țările din Scoția și Mongolia, țările din America de Nord, Asia și Europa sunt populate de aceste păsări interesante și atractive. Multe dintre ele se găsesc în Rusia.

Este o pasăre sedentară, dar în timpul perioadei de cuibărire este deosebit de scrupuloasă despre locul unde se construiește o locuință. În acest moment, cocoșul negru încearcă să evite pădurile surde, surzi cu copaci înalți.

Minunat și confortabil în tei și copaci de aspen, unde se văd păduri de mesteacan, câmpuri cu cereale și fructe de padure. Nu cu mult timp în urmă a fost posibil să se observe aceste păsări în stepi. Dar odată cu dezvoltarea agriculturii, au părăsit treptat.

Păsările aleg teren pentru cuiburile lor. Chiar pe ea în tufișuri sau tufișuri dense, cocoșul negru găsește refugiu. Se întâmplă ca ei să folosească pur și simplu adâncitura în pământ.

În chestiunea acasă, toată responsabilitatea stă numai pe femeie. Reprezentantul sexului mai puternic nu are cea mai mică participare. Pentru izolarea de locuințe finite utilizate pene și iarba uscată. Pasarile prefera sa duca viata in pachete. În timpul iernii, căpșunele negre sunt deosebit de importante pentru a se uni. Femeia rar pleacă de la bărbați în acest moment al anului.

În lunile de primăvară, păsările se deplasează prin copaci în căutare de muguri și lăstari proaspeți. Este interesant să le urmăriți în acest moment. Cocoșul negru cârlige pe o ramură cu labele puternice și se poate agăța cu susul în jos pentru o perioadă atât de lungă.

Ei sunt sedentari și nu sunt obișnuiți cu schimbările de la locul de reședință. Acesta este motivul pentru distrugerea aproape completă a unora dintre speciile lor, deoarece vânătorii nu sunt atât de greu de găsit.

Timpul cuiburilor actuale cade la începutul primăverii. Se diferențiază în perechi. Până în toamnă, cocoșul negru se ocupă de descendenți, incubă și o supraveghează cu grijă. Mai aproape de iarnă, păsările se adună din nou în turme. În acest moment, acestea se găsesc cel mai adesea în copaci, deși cocoșul negru este considerat păsări de teren.

Păsările zboară bine. În timpul zilei, zboară de la copac la copac în căutarea hranei, iar noaptea coboară la pământ. În timpul iernii, pentru călătorii peste noapte, se urcă adânc în zăpadă, salvându-se astfel de vremea rece. Acolo pot petrece câteva zile dacă temperatura pe stradă scade semnificativ. Dar chiar și sub zăpadă păsările sunt extrem de prudente.

Male Grouse cu femele în sezonul împerecherii

Ei au dezvoltat perfect viziunea și auzul. Acest lucru îi ajută să anticipeze pericolul în avans. Merită să faceți o mișcare nereușită în timpul vânătorii și puteți sparge toate căpșunile negre. Păsările speriate cresc repede și zgomotos, provocând o mișcare în jur.

Acest pene este o valoare comercială, astfel că vânătoarea clasică de cocoș este o activitate preferată a multor vânători. O astfel de exterminare în masă a dus la faptul că unele specii sunt pe punctul de a dispărea și sunt luate sub protecția umanității.

alimente

Grosimea nutriției este cea mai diversă. Depinde de sezon și habitat al păsării. Într-o măsură mai mare în dieta sa este dominată de alimente vegetale. În timpul verii, alimentele pentru animale se pot alătura ei. Numai la începutul vieții sale, cuibul negru necesită multe insecte.

În timpul iernii, preferă mugurii de copaci, fructe de padure și ace. Grouse, care locuiesc în apropierea câmpurilor, fără nici o reținere și frică sărbători varietăți de culturi. Acest lucru se observă în special în toamnă, în timpul perioadei de recoltare. Digestia normală a păsărilor contribuie la utilizarea de pietricele mici și semințe dure.

Reproducere și longevitate

Puteți vorbi fără sfârșit despre cocoșul negru. Acesta este un spectacol uimitor și incomparabil. Masculii încearcă să câștige favoarea femelelor. Ele sunt atât de poligame încât mai mult de o duzină de femei pot fertiliza în această perioadă de căsătorie.

După toate ritualurile și fertilizarea completă, femeia începe să se imbunătățească. Barbatul nu o ajută în asta. În locașul ales, lipsit de pradă, femelele construiesc un cuib și operează de la 6 la 9 ouă de bivol la puncte maro.

Timpul de incubație durează aproximativ 21 de zile. La copiii nascuti puf gros se observa. Sunt întotdeauna lângă mama mea, ascultă și o imită în tot. Aproximativ o lună mai târziu, puicuțele sunt pe aripă. Speranța de viață a acestor păsări interesante durează 8-14 ani.

Acolo unde trăiește pasărea de grous și cum trăiește: câteva informații utile

Grouse este o pasăre destul de mare aparținând familiei fazanților, a cărui habitat este foarte extins: este o pădure, o stepă de pădure și, parțial, o stepă a Eurasiei. Puteți întâlni această pasăre pe teritoriul Federației Ruse. Cel mai adesea conduce un stil de viață sedentar, uneori se rătăcește în căutarea hranei. Preferă să trăiască la marginea pădurii, în valea râurilor mari.

Aceste păsări au mai multe specii:

  • luncă;
  • Sharp cu coadă;
  • cuibul negru;
  • albastru;
  • Călugărița caucaziană;
  • pelin.

Unele dintre ele sunt puse de om pe marginea extincției și sunt acum protejate.

zonă

Cel mai frecvent cocoș negru din lungimea insulelor britanice și alpilor până la peninsula coreeană și regiunea Ussuri.

În vest și în partea centrală a Europei, aceste păsări trăiesc în păduri, se stabilesc în munți. De-a lungul coastei nordice a Danemarcei, Belgiei, Țărilor de Jos, le puteți întâlni, de asemenea. În Asia, aceste păsări se găsesc adesea în Kazahstan, China, Mongolia, Coreea de Nord. În unele zone, păsările au fost complet exterminate de om (de exemplu, țarcurile negre nu se găsesc în sud-estul Sudului).

Pe teritoriul Rusiei, cocoșul negru are, de asemenea, o gamă foarte largă. În nord, acestea se regăsesc în următoarele domenii:

  • Peninsula Kola;
  • Regiunea Arkhangelsk;
  • Republica Komi;
  • Regiunea Tyumen.

În Europa de Sud trăiește în următoarele domenii:

  • Kursk;
  • Volgograd;
  • Voronezh;
  • văile din Ural și Samar.

În estul Rusiei, aici se poate vedea cocoșul negru:

  • în partea de nord a orașului Baikal;
  • în văile râurilor Gorin și Argun,
  • de râul Ussuri.

Grouse-Kosach se găsește, de asemenea, adesea în statele baltice, Ucraina, Polonia și Germania. Această pasăre poate fi văzută în Kazahstan, în special în regiunile sale nordice și în Mongolia.

Evident, habitatul acestor păsări este destul de larg. Uneori, în căutare de hrană, migrează pe distanțe scurte, extindând astfel zona de habitat.

Un mare reprezentant al cocoșului negru, Caucazul, are un habitat mai limitat: acesta este teritoriul Rusiei (Caucaz), Azerbaijanului, Armeniei, Georgiei, Turciei. Preferă să se stabilească și să construiască cuiburi la o înălțime considerabilă, la mai mult de doi și jumătate de kilometru deasupra nivelului mării și să se hrănească chiar mai mult - la o înălțime mai mare de 3 km!

Aceste păsări sunt, de asemenea, în America de Nord, așa că păstăile de salvie preferă acest continent special. În timpul iernii, locuieste în apropierea fermelor, hrănindu-se pe cheltuiala lor, iar pentru tocanie se deplasează în păduri de iarbă.

Peluzulele de pelin preferă să cuiboneze în imediata apropiere a Munților Stâncoși din Turkmenistan, în pădurile de pelin. Pădurile de conifere locuiesc în grouse.

habitate

Kosachi preferă să trăiască în astfel de păduri, unde există zone deschise: de regulă, plantații mici și pădurile ușoare. Deseori se așeză pe marginea terenurilor agricole sau a pajiștilor de apă, pe arsuri sau curățiri. Dintre pădurile dens dense se evită. Ei preferă pădurile de mesteacan, mai puțin adesea - pajiștile și mlaștinile. Cea mai preferată locație pe care vrea să o trăiască este pădurea de mesteacan, nu este nimic pentru că în Germania au poreclit păsările pentru această simpatie de păsări!

Anterior, păsările s-au stabilit în stepi, dar în cursul dezvoltării agricole, aceste terenuri au fost transferate unui om care a apăsat pe giganții înaripați.

Aceste păsări preferă să cuibărească pe pământ, în special prin alegerea unui loc sigur în tufișuri sau păduri dense. Uneori, pentru o "locuință" este selectată o mică depresiune în pământ. Construcția cuibului este responsabilitatea femeii, bărbatul nu va lua nici o parte în acest proces. Finisata "casa" este izolata cu pene, iarba uscata.

Grouse bate aproximativ 6-8 oua si le incuba. Aproximativ o lună mai târziu, uneori - trei săptămâni - puiul de trapă. Mâncarea lor în primele zile de viață va fi larvele și insectele. Cu toate acestea, păsările adulte preferă alimentele vegetale: muguri, frunze, fructe de padure, conuri de ienupăr, flori și semințe.

Călugărițele negre caucaziene se stabilesc cu mai multă voie în tufișuri de rododendron și trandafir sălbatic, locuiesc în mici plante de ienupăr și cuib în rândul copacilor cu creșă mică. Cuiburi sunt plasate în tufișuri sau pe pajiștile fânețelor, femelele sunt angajate în incubarea ouălor și în îngrijirea puilor. Ouăle nu sunt de obicei mai mari de șase.

Ca și cocoșul negru obișnuit, reprezentanții caucazieni preferă să păstreze în turme, iar în timpul iernii femelele tind să rămână la bărbați. În lunile de primăvară, păsările urcă copaci pentru a gusta muguri proaspete sau muguri. După ce au prins picioare puternice pentru trunchi, se pot închide cu susul în jos pentru o lungă perioadă de timp. Păsările nu le place să își schimbe locul de reședință, motiv pentru distrugerea lor aproape completă: nu era dificil pentru vânători să găsească cuiburile acestor mari frumuseți.

apariție

Acestea sunt păsări destul de mari, de aproximativ 45 cm lungime și cântărind aproximativ un kilogram. Bărbați - frumoși proprietari de pene negre cu o nuanță, deasupra ochilor, ca sprâncenele, sunt plasate dungi roșii. Beak negru, labe de culoare închisă. Picioarele și penele de pe partea interioară a aripii sunt albe și burta este maro. Pene acoperi de culoare închisă brună cu impregnări albe, așa-numitele oglinzi. Pene de direcție sunt negre. Pasărea arată foarte frumoasă datorită îndoirii netede a penei extreme.

Femelele sunt mai puțin atractive în ceea ce privește aspectul. Ele sunt de dimensiuni mai mici, vopsite în nuanțe galben-maro sau gri-galben cu dungi transversale. Coada nu este la fel de frumoasă ca la bărbați și mult mai scurtă.

Nestlings sunt, de asemenea, variegate, culoarea lor include dungi maro, alb, maro, galben și pete.

Fapte interesante

  • Grouscul are caracteristici sexuale exprimate în mod clar: chiar și fără experiență nu se vor confunda bărbați și femei. Femelele sunt vopsite, gri-brun, mai rar - galben închis, fac sunete asemănătoare cu clucking, iar bărbații sunt negri, cu strălucire verde sau violet, proprietari de voce clară.
  • Cărbunele negre se disting prin auzul remarcabil și vederea vehementă, de aceea simt pericolul din afară.
  • Bărbații nu iau practic nici o parte în creșterea puilor. Atât amenajarea cuibului cât și îngrijirea tinerilor sunt efectuate de către femele. Ei hrănesc copiii și îi ascund cu grijă de pericol. Dacă femelele văd un prădător care se apropie, ei vor îndrepta atenția către ei înșiși, fugind de cuib, pentru a salva puii în acest fel.

Modul de viață

Conduce existența terestră, se îndreaptă spre copaci numai în căutarea hranei. Cu toate acestea, zboara bine, poate acoperi zeci de kilometri, fara sa intre in pauza. Preferă să trăiască în turme care pot ajunge la o dimensiune foarte impresionantă - până la 300 de păsări diferite de sex.

Timpul activității speciale este dimineața devreme sau seara târziu.

alimente

Cuibul negru caucazian preferă semințe, fructe de padure, frunze și iarbă în timpul verii, iar în timpul iernii, frigul va mânca cu bucurie cercei de mesteacăn, muguri, săpune fructe de padure și semințe de sub zăpadă.

Kosachas sunt, de asemenea, ierbivore: se hrănesc cu mândrie (atât mesteacan, cât și alți copaci: aspen, salcie, arin, fructe de pădure, afine, trandafiri, cireșe, afine, semințe). păsările trăiesc mai aproape de câmpuri pentru sărbătoare pe restul de cereale după recoltare. În anii nefavorabili, alimentele lor devin conuri și ace de pin, fructe de ienupăr.

În timpul iernii

Grouse nu zboară spre țările calde, preferând să iasă în locul habitatului său permanent. Această pasăre sa adaptat în mod surprinzător la sezonul sever: locuind lângă mesteceni, se hrănește cu mugurii. Și în frig în sine, este încălzit în zăpadă: se scufundă într-un zăpadă dintr-un copac, spărgându-se printr-un canal adevărat mic, culminând într-o "cameră" în care călugatul negru și trecând prin vreme rea. Cu toate acestea, după ce au auzit zgomotul de zăpadă sub labele unui prădător care se apropie, păsările sensibile cresc instantaneu în sus și zboară.

Mica crestere

Groapa cuiburilor începe în primăvară. Bărbații sunt plasați pe marginea pădurii sau într-o curățenie și încep să curgă - pentru a produce sunete ciudate, melodice, atrăgând acoliții. În acest moment, ei sunt foarte activi: se deplasează în jurul curții, se grăbesc una după alta, încercând să apară în toată gloria lor.

După ce femelele sosesc în curățenie, începe bătăliile. Sunt practic sigure pentru păsări, dar arată uimitor! Perechile de grouse nu se formează, un bărbat poate da naștere mai multor căpșuni. După împerechere, toată îngrijirea cuiburilor, a ouălor și a puilor devine sarcina femeii.

Zona de cocoș negru este destul de largă, cu toate acestea, intervenția umană în multe moduri a dus la faptul că intervalul a fost redus. Mai presus de toate, a afectat locuitorii stepei, care a supraviețuit literalmente muncii agricole. Păsările de pădure se simt încă în largul lor, ocupând un teritoriu destul de extins al pădurii și stepei din Europa și Asia.

Cuibul negru de păsări: unde trăiește și ce se hrănește

Grousul aparține familiei de fazani și este o pasăre destul de comună. Cel mai adesea, acești reprezentanți ai păsărilor pot fi văzuți lângă marginea pădurii sau în valea unui râu destul de mare în care trăiesc. Cel mai mare număr de țarcuri negre este observat în Rusia, de asemenea, le puteți întâlni în zona Eurasia, unde se află stepele.

Caracteristici externe

Grouse sunt foarte frumoase și destul de masive. Capul în raport cu corpul lor este destul de mic, iar ciocul este foarte scurt. Dimensiunile păsărilor sunt următoarele:

  • Greutatea masculilor variază de la un kilogram la un an și jumătate.
  • Lungimea corpului lor poate fi de până la șaizeci de centimetri.
  • Masa de cocoș de femelă variază de la șapte sute de grame la kilograme.
  • Lungimea rareori depășește patruzeci și cinci centimetri.

Grouse are un pronunțat dimorfism sexual. Aceasta înseamnă că structura anatomică a păsărilor de sex feminin și masculin este diferită, fără a lua în considerare diferențele în structura organelor genitale.

Dispune de următoarele caracteristici externe:

  • Culoarea bărbaților este destul de luminată. Culoarea principală a penei, care, trebuie remarcat, strălucește foarte mult în lumină, este negru. Pe cap, gât, goiter, precum și partea inferioară a spatelui există verde și, în unele locuri, nuanțe violete. Partea din spate a buricului diferă în culori din față: nu este atât de irizantă, dar mai maro. Pene de pe coadă au vârfuri albe și sunt aranjate într-o formă neobișnuită, care este mai mult ca un ventilator decât un ventilator. Pene de culoare albă se deosebesc în contrast cu coada neagră.
  • Femelele nu au o culoare atât de expresivă ca bărbații, dar sunt, de asemenea, foarte atractive. Torsul lor are o culoare colorată. Pene lor, a căror culoare principală este roșie, cu un amestec de maro, au culori gri, maro închis, galben închis și maro. Aspectul cocoșului negru de sex feminin este foarte asemănător cu aspectul cocoșului de cocoș, totuși este posibil să le distingem datorită cocoșului caracteristic de pe coadă, precum și a petelor albe de pe pene ale aripilor.
  • Trebuie remarcat faptul că păsările imature și încă foarte tinere, bărbați și femei, nu sunt deloc diferite unul de celălalt. Ambele sexe au aceleași pene pline cu dungi albe și marcaje pe ele.

O caracteristică deosebită a cocoșului negru este vocea lor sonoră, care la femele și bărbați are anumite diferențe. Sunetele care fac călugărița de sex feminin sunt asemănătoare cu puiul de pui și sunt mai clare și mai rapide decât bărbații. Mormăitul masculilor pentru o lungă perioadă de timp, iar în cazul unei amenințări care se apropie, vocile strigătelor devin surde și alerte.

caracter

Grouse preferă să-și petreacă timpul pe teren, totuși, în condiții deosebit de reci, păsările trebuie să trăiască în copaci. În același loc ajung la mâncare. Modul de decolare și mișcare este foarte similar cu mișcarea unui pui. Cuibul este foarte bun la fugă, dar pașii sunt puțin mai scurți decât păsările de curte, care sunt folosite pentru a se mișca mai mult.

Interesant, chiar si in ciuda greutatii destul de mari, pasarile se misca foarte calm si fara dificultate de-a lungul ramurilor copacilor, care pot fi foarte subtiri. De asemenea, dimensiunile cocoșilor negri nu interferează deloc cu zborul său neted, care poate fi nu numai rapid, ci și lung. Dacă este necesar, zboară câteva zeci de kilometri, făcându-l fără opriri.

Nu este atât de ușor să prindeți un cocoș negru: păsările au o ureche sensibilă și o vedere ascuțită, iar în caz de pericol, ei zboară imediat la o distanță sigură sau zboară spre un copac înalt.

Păsările își manifestă activitatea fie în dimineața devreme, la răsărit, fie seara. Dacă temperatura scade foarte puțin, păsările caută adăpost sub zăpadă, unde se pot încălzi. Pentru a nu-și pierde căldura în zadar, groulele negre se hrănesc doar o dată pe zi în friguri extreme.

Modul de viață

Cocoșul negru nu este obișnuit să rămână singur, de aceea este ținut în grupuri relativ mici, cu toate acestea, cercetătorii au găsit și astfel de școli în care erau mai mult de două sute de indivizi. Adesea, aceste grupuri constau din femele și masculi în același raport, dar există și cazuri în care în pachet există numai masculi sau femele. Dar acesta din urmă este extrem de rar.

Arborele favorit al cocoșului negru este mesteacan, deoarece muguri ei sunt incluși în dieta zilnică a păsării. Ei își petrec cea mai mare parte a zilei pe ei, iar după o răcire întunecată și vizibilă, păsările se ascund sub zăpadă, unde formează tunele speciale pentru o viață confortabilă. În zilele mai slabe, păsările sunt capabile să rămână în ele timp de douăzeci și trei de ore și să fie alese doar pentru o masă foarte rapidă.

În mod surprinzător, călugărițele negre sunt mereu în gardă și nu veți fi prinși de pază. Datorită auzului lor excelent, observă orice ruj, fie mișcarea unei vulpe în zăpadă, fie apropierea unei persoane. Sensind pericolul, păsările străpung imediat pereții tunelului cu corpurile lor mari și se dau imediat pe un copac înalt.

Unde sunt comune

După cum sa menționat deja, majoritatea persoanelor se găsesc în zonele de pășuni-stepă din Europa și Asia. Dacă vorbim mai puțin vagă, atunci intervalele de cocoșuri negre sunt următoarele teritorii:

  • Munții alpini;
  • Insulele Britanice;
  • Peninsula Coreeană;
  • Regiunea Ussuri;
  • China;
  • Kazahstan;
  • Asia Centrală;
  • Mongolia.

În unele locuri, cocoșul negru trăiește nu în păduri și stepi, ci în teren mai muntoasă. Acest lucru se explică prin schimbarea constantă a condițiilor climatice, precum și prin activitățile agricole active ale omului. De exemplu, în munții alpini, păsările se găsesc nu mai joase decât la o altitudine de o mie și jumătate de mie de metri, în ciuda faptului că acum câteva decenii teritoriul în care locuiau era mult mai mare.

Din păcate, cu cât activitatea oamenilor devine mai largă, cu atât mai puține păsări rămân pe teritoriul pe care l-am stăpânit. Un exemplu frapant este dispariția aproape completă a acestora în estul sud-est.

De asemenea, specimene grouse, în cantități mult mai mici, dar încă se găsesc în următoarele localități:

  • În Belgia;
  • În Țările de Jos;
  • În partea de nord a Germaniei;
  • În Danemarca;
  • În Marea Britanie;
  • Scoția;
  • Scandinavia.

Locurile preferate de cocoși negri sunt locuri în care se combină cu succes atât vegetația înaltă, cât și tufișurile mici, iar în apropiere se află zone cu zone curățite de copaci. În văile râurilor mari și aproape de mlaștini, cel mai adesea există un număr mare de indivizi. Evitați păsările de cocoș negru și pădurile dense.

Acești reprezentanți ai păsărilor pot duce două moduri de viață: atât sedentare, cât și nomade. Din anumite motive, cercetătorii naturali au deplasat în mod activ majoritatea populației în anumiți ani. Poate că acest lucru se datorează faptului că numărul de păsări crește în mod semnificativ și că nu mai pot ajunge pe teritoriul unor astfel de grupuri imense. Călătoriile sezoniere printre cocoșii negri sunt observate rar, iar păsările își părăsesc locurile familiare numai în caz de nevoie specială.

Ceea ce mănâncă cocoșul negru

Dieta păsărilor este foarte diversă, dar cea mai mare parte este constituită din hrană de origine vegetală. Anumite plante sunt consumate de căpșuni negri în anumite perioade ale anului, când este necesară completarea unor substanțe.

Canna, mesteacăn, zada, arin - toate acestea sunt consumate de cocoș negru în primăvară, când au o lipsă acută de proteine. În toamnă, desigur, este timpul pentru diverse fructe de pădure: afine, afine și lingonberries. Dacă grupul trăiește în apropierea câmpului unde există fructe de cereale, atunci păsările încearcă să se regaleze acolo, preferând grâul și alte boabe.

În timpul iernii, când este practic imposibil să se găsească ceva, păsările trebuie să folosească pietre de mesteacăn, să distrugă coaja moale a copacilor, dacă este posibil, să mănânce ace de brad, zircon și boabe de ienupăr.

Puii trebuie să includă mai multe alimente vegetale în dieta lor decât adulții. Cu toate acestea, cu vârsta, nevoile lor pentru insecte și nevertebrate sunt semnificativ reduse.

amenințător

Grouse, desigur, au o serie de calități care îi ajută să supraviețuiască în condiții dificile, însă devin adesea victime ale diferitelor pradă, printre care mistreți, vulpi, șoimi și martensi.

Reprezentanții de mai sus ai familiei canine răsfoiesc păsările care se ascund sub zăpadă și le atacă instantaneu, trăgând prin peretele subțire al tunelului. De asemenea, vulpile cu sateliți vânează mici pui. De asemenea, șoimii își urmăresc prada de la aer și se grăbesc cu viteza fulgerului.

În ciuda faptului că, potrivit datelor de cercetare, influența prădătorilor asupra cocoșilor negri a crescut semnificativ și provoacă unele schimbări în viața acestor păsări, acesta nu este motivul principal al declinului populației. Doi alți factori joacă un rol în acest domeniu, primul dintre care este activitatea umană.

Nu numai vânătoarea necontrolată pentru cocoș are un impact semnificativ asupra numărului lor, dar și asupra activității economice umane. Cu cât se dezvoltă mai multe teritorii, cu atât apar mai multe probleme cu cocoșul negru și cu toate celelalte animale. Oamenii taie pădurile, pun stâlpi cu linii electrice, de la contactul cu care în fiecare an peri mai mult de douăzeci și cinci de mii de păsări. Turismul are, de asemenea, un impact negativ asupra naturii.

Schimbările climatice contribuie, de asemenea, la reducerea populației de cocoș negru. Iernile sunt uneori foarte dure și, uneori, vremea caldă se alternează cu vremea rece. Acest lucru duce la formarea unui mic, dar încă puternic afectând mijloacele de existență ale cocoșului negru, crusta de gheață pe gheață.

Cititi Mai Multe Despre Beneficiile Produselor

Lingonberry - proprietăți medicinale și aplicații medicale

Lingonberry - descriereLingonberry (vitis-idaea) este un arbust al familiei de heather, cu o tulpină verticală, ramificată, crescând până la o înălțime de 25 cm.

Citeşte Mai Mult

Produse care nu pot fi consumate cu hepatita C

Alimente pentru hepatita CNutriția corectă în hepatita cronică CDieting, împreună cu refuzul de alcool și țigări - este unul dintre momentele cele mai importante pentru menținerea unei stări normale.

Citeşte Mai Mult

Uleiul de migdale: aplicație și 7 proprietăți benefice. Ulei de migdale în cosmetologie.

Uleiul de migdale cosmetice, obținut prin presarea la rece a semințelor de migdale, este un adevărat miracol care a păstrat paza asupra frumuseții și sănătății femeilor de peste o mie de ani.

Citeşte Mai Mult